Idag tar vi oss till Norge för att se en intressant dubbel. Både det kalla och varma derbyt ska avgöras i vårat grannland och båda dem loppen kommer på just på dubbeln. I inledningen får vi se ett svårlöst kallblodslopp och i avslutning den norska derbyt. Häng med!

DD-1 (2600m auto)

I DD-inledningen får vi se det norska kallblodsderbyt. Min tipsetta brände som jätte favorit senast men jag tror att det kan bli snabb revansch idag. Hästen jag pratar om är 9 Järvsorappen, han vann det svenska kallblodsderbyt och plockade då ner 3 Smedheim Solan från dödens. Jomar körde det som krävdes i kvalet och jag tror han plockar ner detta gäng till slut. 3 Smedheim Solan är ett givet motbud speciellt om han skulle komma till ledningen. Jag vill varna för ett roligt drag och det är 4 Järvsö Tore, han har kapacitet att ge norskarna en match och Jan-Olov Persson har jag stor respekt för. Skulle han få det rätta loppet då kan an bli obehaglig.

DD-2 (2600m auto)

I DD-avslutningen får vi se det norska travderbyt. Jag tror det står mellan två hästar och det är 1 Thai Navigator och 3 Glen Ord Superb. Den sistnämnde var riktigt bra i försöket, han tog över ledningen och var sedan överlägsen. Skulle han komma till ledningen idag då tror jag han har bra chans att leda runt om. 1 Thai Navigator gjorde också en bra insats i kvalet och vann, han kommer försöka försvara ledningen och skulle han det då ska han slås. Jag tror det står mellan dem som sagt och jag kommer också testa en tvilling på dem två.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,9

DD-2: 1,3

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Järvsörappen

DD-2: 3 Glen Ord Superb

Lycka till! /MLipovac