V86-Xpress går idag på Bergsåker och Solvalla. Vi får se några väldigt stora favoriter som jag tror bara vinner, speciellt Nuncio som enligt mig är världens bästa häst. På dubbeln får vi se två öppna lopp där jag tar ställning och spikar emot favoriten i DD-1 medans jag garderar på i DD-2. Häng med!

DD-1 Bergsåker (2140m auto)

DD-inledningen bjuder på ett öppet lopp där Robert Bergh blir favorit med 4 Geisha Sund. Enligt mig är det en svag favorit då stallet själva säger att hon ska få ett lugnt lopp då hon siktas mot Frankrike. Hon har inte heller startat på ett par månader och formen är inte på topp. Jag singelstreckar istället 2 Fashion Diva som fått två lopp i kroppen efter vila och sett bra ut. Näst senast när hon var ute på V75 satt hon med krafter kvar i ryggen på ledaren. Hon är startsnabb och kommer köras i ledningen idag, jag tror att hon kan leda detta mediokra lopp runt om. Ska dock nämna att hon är bättre på kort distans men jag tror hon löser det idag.

DD-2 Solvalla (2640m auto)

Avslutningen bjuder på ett lopp som håller bra klass och är väldigt öppet. Tipset går till 9 Staro Hey Joe som var riktigt fin senast när han vann. Får ett smyglopp från sitt utgångsläge och kan avsluta vasst. 3 Part Nan Angelen har varit borta ett litet tag men formen tror jag inte han tappat. Han gynnas av distansen och skulle han komma till ledningen växer han. 12 Antti Sisu är startsnabb men kan inte utnyttja det pga spåret, han har inte haft tur med spårlottningen på sistone men jag tror han har kapaciteten att kliva runt hela gänget. 7 Frozen Royalty har radat upp fina prestationer på sistone, han är lite osäker och kan galoppera. Går han felfritt bör det vara en bra chans, han är stark och gillar distansen. 6 Ramboldo Jet galopperade senast men den starten kan vi glömma, han har bra form och med rätt lopp är han med långt fram. Sista strecket ger jag 5 Thengill som kommer från en seger, han duger i denna klassen och ska räknas.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Fashion Diva

DD-2: 3,5,6,7,9,12

Lycka till! /MLipovac