Onsdagens DD-lopp ser väldigt spelvänliga ut och det är i stort sett givet att det blir ett bra odds ikväll. Spiken hittar jag på Solvalla, medan jag garderar friskt i kallblodsloppet på Bergsåker.

Det är stolpe ut för tillfället, vilket inte minst märktes igår. Trust Launcher gjorde ett bra lopp i ledningen men fick ge sig med 25 meter kvar. Än värre var det för Rondine d’Amore som gjorde ett jättelopp i dödens men åkte dit precis på linjen. Men det är bara att spotta i nävarna och kriga vidare. Det är av motgångar man blir stark sägs det, jäklar vad starka vi kommer vara framöver då! Men det är historia nu och vi inriktar oss på kvällens begivenheter, där Nuncios årsdebut är kvällens clou.

 

DD-1, Fördel ston, 1640:

Kul och intressant proposition här då alltså stona står 20 meter före hingstarna och valackerna. Över kort distans är det mer utslagsgivande då det inte alls är säkert att killarna hinner ifatt. Tipsettan går till 7 Närbyjänta som har två lopp i kroppen och var bra senast. Kan öppna bra från start och få en fin position. Ska kunna vara med i segerstriden. 6 Lissby Donna vinner inte ihjäl sig, men är trots det inte så tokig. Hon är snabb från start och mopsar upp sig från ledningen. Åke lär bomba iväg från start och det är inte omöjligt att ekipaget kan ställa till med en jätteskräll. 3 Karlängs Lill står stenhårt inne i loppet, men är i bra form och med en fin resa kan hon avsluta vasst. Inte helt golvad, trots allt. 10 Valle Jerven har varit lite trög på slutet men här ska han kunna blanda sig i segerstriden. Han är rätt så speedig och sitter han inte för långt bak med 300 kvar kan han hinna fram. Segermaskinen 11 Talls Odin är väl egentligen ingen sprinter, men hänger med i de flesta tempon. Formen är fortsatt bra och han kan ta ner dem på styrka till slut. Favoriten 5 Järvsö Blomster är väldigt bra, men gör årsdebut och jag tror det saknas minst ett lopp i kroppen. Chansas bort.

Rank: 7-6-3-10-11-5-8-12-9-13-15-14-1-4-2

 

DD-2, 2140a:

Ett riktigt bra lopp där jag chansspikar Daniel Redéns 11 Whitehouse Express. Han gjorde årsdebut senast och galopperade då bort sig. Men han har tränat riktigt fint efter det och ska ha gått framåt med det loppet i sig. Han har en riktigt vass avslutning och jag tror han blåser ner det här gänget över upploppet. Att han får Örjan i vagnen ikväll är heller inget minus. Det finns bra hästar emot, men Whitehouse Express har bästa kusken och det tror jag fäller avgörandet ikväll.

Rank: 11-5-9-10-1-3-4-7-8-6-12-2

 

DD-systemet:

DD-1: 7 Närbyjänta, 6 Lissby Donna, 3 Karlängs Lill, 10 Valle Jerven, 11 Talls Odin

DD-2: 11 Whitehouse Express

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!