Gårdagens tävlingar på Axevalla blev inställda pga tjällossning, vilket man ju inte kan råda över. Vi hoppas på bättre väder och banor ikväll på Bergsåker och Solvalla, då det är de som står värd för varsin avdelning inom DD. Det är två riktigt bra lopp med jämna fält och inte helt lätt att lista ut. Spiken är dock en gammal kompis som vi tar rygg på igen.

 

DD-1, 1640a:

6 Love Lini var riktigt bra senast när han höll undan med knapp marginal mot Scellino Luis. Nu är det ett halvvarv kortare vilket egentligen inte talar till Love Linis fördel, men han har visat sig klara den distansen bra också. Jag räknar med ett offensivt upplägg med tidig forcering fram till dödens, för att sen knäcka de andra med en snabb avslutning sista 700. Jag spikar min gamla kompis från senast och säger: ”Gasa, Per!!”

Rank: 6-3-12-9-2-7-4-1-11

 

DD-2, Fyraåringslopp för ston, 1640a:

10 Trinity Zet var grymt fin vid Breeders’ Crown-segern senast och var riktigt bra. Tränar fint efteråt och trots läge och distans tror jag hon har en bra vinstchans även här. 6 Ski To The Max är i kanonform och har alltid en vass avslutning. Lär komma farandes över upploppet igen och kanske att hon hinner fram nu. 1 Sing A Song har inte startat på ett tag, men Torbjörn Jansson låter uppåt ändå. Hon är väldigt startsnabb och från ledningen säljer hon sig dyrt. 5 Barca är en annan startraket som nu har ett lopp i kroppen. Skulle hon istället ta sig till ledningen kan det vara hon som vinner detta. Sista strecket går till Timo Nurmos nyförvärv 9 Swan Wise As. Hon har bra fart i sig och Nurmos brukar ha vältränat när de kommer ut. Kanske blåser ner alla till slut?

Rank: 10-6-1-5-9-8-7-4-3-2

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Love Lini

DD-2: 10 Trinity Zet, 6 Ski To The Max, 1 Sing A Song, 5 Barca, 9 Swan Wise As

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!