Gårdagens DD-spik Celebrity Lane stannade helt sista 150 och var knappast frisk. Sånt som händer med hästar, det är ju levande djur! Onsdagen innebär V86 från två banor, ikväll är det Bergsåker och Solvalla som delar. Jag koncentrerar mig på DD-loppen och jag tycker det ser öppet och smålurigt ut. Det finns en uppenbar chans för höga odds ikväll!

 

DD-1, Bergsåker, 2140a:

11 Picasso tappade mycket på en startgalopp senast och blev diskad, något som aldrig hördes i högtalarna. Han fullföljde därför loppet och hängde med bra som femma i mål. Formen är på topp och han har en sylvass avslutning. Kan växla hela fältet över upploppet och är given i segerstriden. 2 Liberty Face gick bra sista 700 senast men fick ge sig mot Berkut Boko som liftat med i rygg. Kanske borde ha vunnit ändå och jag är lite tveksam till hans stridsmoral den sista biten. Per Linderoth har tre hästar med här och Liberty Face är hans val, så han får en chans till. 5 Laurentius Romeo satt fast senast och såg fin ut. Hade lite sparat och de krafterna får han nytta av ikväll. Han ser ut att få en fin resa här och han kan blanda sig i det hela till slut. 9 Rutger Gigant blev störd till galopp med 600 kvar senast. Såg fin ut i det läget och hade varit långt framme utan galoppen. Får en fin resa och kan avsluta snabbt. Dyker upp där framme igen. Sista strecket går till 7 Resplendent Caviar som är på väg uppåt i form. Hängde med bra senast och såg fin ut. Kan skrälla här. Favoriten 3 Magic Number spurtade vasst senast men fick en smörresa då. Jag tror hon får det svårt ikväll då hon i mitt tycke möter bättre motstånd än senast. Vidare blir det kul att se 4 Sally Hill i comeback. Hon är riktigt bra och har en sylvass speed att tillgå, men hon behöver förmodligen några lopp i kroppen innan hon är segeraktuell igen.

Rank: 11-2-5-9-7-3-6-10-4-1-12-8

 

DD-2, Solvalla, 2140a:

2 Coco De Vie får oftast tuffa lopp och senast var inget undantag. Tvingades då gå i dödens mot Bethel Hanover och höll strålande bra. Har en enorm skalle och krigar till sista blodsdroppen. Får Björn Goop i sulkyn för första gången och det är alltid extra intressant. Given i segerstriden oavsett position. Jag dubblar dock med 3 Ninepoints Ariel som gjorde comeback senast. Fick en snäll resa i rygg på ledaren då, fritt med 500 kvar och avslutade riktigt vasst till andrapriset. Går framåt rejält med det loppet i kroppen och har kapacitet till att segerstrida här. Kan blåsa ner alla till slut. Favoriten 8 Elma Lane är en riktig kanon, men har inte startat på ett tag och hon behöver oftast något lopp i sig efter vila. Därför tror jag inte att hon vinner ikväll.

 

DD-systemet:

DD-1: 11 Picasso, 2 Liberty Face, 5 Laurentius Romeo, 9 Rutger Gigant, 7 Resplendent Caviar

DD-2: 2 Coco De Vie, 3 Ninepoints Ariel

10 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!