Bergsåker står som värd för kvällens dubbel. Vi får se två rätt så bra lopp tycker jag, inledningen bjuder på ett stolopp där jag väljer att ta med tre märrar som jag tror har chans att vinna medans avslutningen bjuder på en spårtrappa där Robert Bergh har en storfavorit. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I inledningen får vi se ett stolopp där jag väljer att plocka med tre märrar. Tipset går till 3 Apollonia som jag tror har en bra chans att leda detta runt om kusken vill. Jag tror att hon gått framåt med det senaste loppet i kroppen och med ett perfekt utgångsläge så är hon förstahästen i loppet. 6 Gin T.Deluxe har varit ute i V75 dem två senaste starterna och gjort det bra, hon går bra i ledningen om hon skulle komma dit men hon brukar göra bra lopp bakifrån också och ska räknas tidigt. Sista strecket ger jag 4 Inez Fri som spurtvann senast i ett enklare gäng, kan hon få spara speeden till slutet så skulle jag inte bli förvånad om hon får segerdefilera.

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen får vi se en storfavorit från Robert Berghs stall och det är 1 Officer C.D. Han har fått ett bra utgånsläge, han är startsnabb och allt talar för ledningen. Han gick bra senast i ett tufft gäng och kom två bakom Johan Untersteiners nya kanon Sciacallo O.M. Formen är på topp och motståndet skrämmer inte honom, jag tror Bergh kan leda detta runt om. Ett litet minus som jag ser det är att han fortfarande är lite ung och kanske inte orkar leda hela vägen på lång distans, därför plockar jag med 11 Toronto Love som är en fransk valack som nästan bara är ute på lång distans, han var bra senast när han kom tvåa från dödens och skulle det strula lite för favoriten så tror jag 11 Toronto Love är med och gör upp om det.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,6

DD-2: 1,12

Lycka till! /MLipovac