Ikväll skriver jag det sista DD-tipset på ett tag. Jag ska istället jaga rätt på lite annan travbetting som nätet bjuder på. Bland annat har Unibet har sedan i höstas utökat sitt utbud av travbetting och det är mycket att välja på. Spelvärdet är högt för den som orkar dammsuga upp de bästa kombinationsspelen – vilket jag nu kommer att ägna mig åt i veckorna. V75-tipsen kommer som vanligt till veckosluten!

Ikväll värms Bergsåkers bana upp lite i vintermörkret inför morgondagens V75:a. DD-spelet ser intressant ut, men vädret gör tvärt om. Snö och kyla gör att det med största sannolikhet krävs skor på bak (troligtvis även brodd i skorna). Man har saltat banan så viss chans finns fortfarande för barfotakörning fram.

DD-1

Favoriten Oracle Kronos är värd strecken som sitter på honom idag. Hästen har varit rejäl på slutet och då han normalt går bäst med skor så störs han inte så mycket att vintervädret.

Jag har dock ett drag i loppet, en häst som är ruggigt jämn och trivs under lite ruskiga förhållanden – Linus Ru. Hästen har varit med på målfotot i två raka lopp. Han går normalt bäst bakifrån och måste räknas här.

DD-2

I ett jämnt lopp har jag fastnat för två hästar som står med full form och dessutom båda klarar en slirig bana.

On Way Street är verkligen på hugget för dagen och står dessutom med ett fint startspår. Hästen är stark och kan avsluta vasst vid behov. Med ett offensivt upplägg är jag inte främmande för att duktige Melander sitter i spets efter 500 meter och då är det hästen att slå. Från dubbla tillägg står Frillan Filiokus, en häst som trivs med att stå bakom hästar och har vunnit från liknade lägen innan. Hästen är en kämpe av rang och sist var hon tvåa bakom en viss Maharajah och någon sådan häst står inte att finna här – chans om hon inte får allt för många bromsklossar framför sig på slutvarvet!

Spelförslag: 2 x 2 rader x 100 sek = 400 sek

DD-1: 7,11

DD-2: 7,15