Lördagar är utan tvekan veckans bästa travdag. I alla fall enligt mig. Lördagens DD-omgång avnjuts på Bergsåker och det kan vara ett bra råd att kolla hur banan blir. Det är ju lite lurigt så här års. Omgången ser trevlig och intressant ut och jag har ett dunderdrag som spik idag!

 

DD-1, Klass 1, 2140:

3 Collins var bedrövlig senast och stod inte att känna igen. Enligt tränaren fick han inget fäste då och jag hoppas att det är hela förklaringen. Nu ska han gå med en annan sko och löper han upp till vad han kan är han ett givet segerbud. 11 Victor AU är i kanonform och var riktigt fin senast. Här får han återigen lita på sin vassa spurt och hamnar han inte för tokigt på det är han given i segerstriden. 7 Digital Archive sprang mest och sladdade i kön förra lördagen men avslutade ganska hyggligt ändå. Riskerar få en tung resa men är såpass bra att han kan segerstrida ändå. 6 Kirikou är i bra form och har ett intressant läge, speciellt då Ulf Ohlsson själv avslöjar att han ska köra i spets den här gången. Lyckas de med det kan hon faktiskt hålla undan.

Rank: 3-11-7-6-9-12-10-5-2-1-4-8

 

DD-2, Bronsdivisionen, 1640a:

2 Linslusen AU blir klar favorit och jag kan förstå det. Men jag köper det inte. Han är snabb ut och får han sitta ifred i ledningen kan han ramla undan, men jag tror det blir körning här. Han är lite vek till slut och jag tror han viker ner sig idag igen. Jag spikar istället 10 Jeepster som har hittat toppformen. Hon flög till ledning senast, blev lite väl hetsig men höll undan på stumma ben. Kaj Widell som kör ville faktiskt ha bakspår här då hon slipper ödsla kraft från start och kan utnyttja sin vassa speed istället. Får hon ett lopp i ryggar fram till 400 kvar tror jag hon städar av hela gänget över upploppet. Det är absolut ingen utopi och jag går all in på Jeepster idag!

Rank: 10-5-2-1-6-7-8-4-12-3-9-11

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Collins, 11 Victor AU, 7 Digital Archive, 6 Kirikou

DD-2: 10 Jeepster

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Ni som vill ha lite mer tips till både V75 och DD kan med fördel lyssna på min och Marios V75-podd som gästas av kusken Jan Ove Olsen denna veckan. Podden hittar ni här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-bergsker-301-med-jan-ove-olsen_69221

 

Lycka till!