Vi ska upp till Bergsåker för att sätta den fjärde dubbeln i rad denna veckan. Omgången ser rolig ut och Svante Båth är huvudperson då han luftar många fina hästar. Jag går emot båda hans favoriter då jag tror det fattas lite i dom. Häng med och ta den fjärde raka DD vinsten!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se Svante Båths derbykadidat 10 Västerbo Loveboat göra årsdebut. Han är bästa hästen i fältet men det är som sagt årsdebut och han har bakspår. Är han i någorlunda form tror jag han kliver runt detta gäng men jag vill gardera honom då jag hittar roliga bud bakom. Värsta motbudet är 7 Kung Töll, han är i riktigt bra form och det fick vi se näst senast när han vann från dödens. Senast blev det galopp i början men han kom tillbaka väldigt bra och slutade fyra, ska nämna att det var på V75. Form slår klass? 4 Kalypso Face är den jag ser i ledningen ikväll, han har kommit tvåa två gånger i Båths regi och skulle Daniel få bestämma tempot en bit kan han rinna undan. 6 Utility Bus höll bra som trea senast i årsdebut och borde gått framåt efter den insatsen, har bra kapacitet och ska räknas. Sista strecket ger jag 5 Elit Håleryd som är bättre än vad raden visar, han har varit i Frankrike ett tag och gör ikväll årsdebut i Sverige. Kan han få en bra resa så blir jag inte förvånad om han vinner.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se en till Svante Båth häst gör årsdebut och det är 7 Balero Mears. Han har fått spår lite långt ut på vingen och jag tror inte Erik kommer köra så tufft med honom därför väljer jag att singelstrecka värsta motbudet till favoriten och det är 5 Foaje. 5 Foaje har två raka segrar och har sett riktigt fin ut, han har tagit hand om ledningen och visat ett bra intryck där. Jag tror Ove kommer ladda från bricka fem och ta hand om ledningen idag igen. Är han lika bra som i dem senaste starterna blir han svårslagen ikväll. Spik!

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,5,6,7,10

DD-2: 5 Foaje

Lycka till! /MLipovac