Dagens dubbel går på Bergsåker idag och när Robert Bergh är avstängd så har han fixat hit Kung Åke Svanstedt som skall köra hans hästar, ska bli riktigt kul att få se Åke i Sverige igen. Han har några bra chanser tycker jag men jag väljer att inte plocka med Åke på dubbeln då jag tycker det finns bättre hästar. Häng med!

DD-1

I inledningen får vi se ett stolopp över 2140 meter med två tillägg. Jag väljer att plocka med två hästar som står tjugo meter bakom startande. 11 Clumsy Lazy Louse är loppets bästa häst och tål att göra en del grovjobb själv. Hon var bra senast när hon vann och jag tror chansen att hon kliver runt alla här är stor. Det som talar emot henne är att hon kan vara lite upp och ner ibland och därför väljer jag att ta med 9 Fonzan Sund som jag tycker är väldigt lite spelad. Hon har springspår på tillägg och jag är inne på att Ulf Eriksson kan komma till ledningen, skulle han träffa rätt då tror jag på väldigt bra chans, glöm inte henne. För er som vill gardera med någon mer då tycker jag ni ska plocka med 5 Shockwave som får Åke i sulkyn och har kapaciteten.

DD-2

I avslutningen får vi se ett kallblodslopp över 2640 meter med två tillägg. Jag tror att hästarna som står fyrtio meter bakom har en bra chans att ta hem detta. Tipsettan 9 Mel Odin vann enkelt senast på V75 och har idag en väldigt bra chans att vinna igen, han är ingen startraket och kommer behöva lite hjälp med positionerna. Jag plockar med 10 Rino Dox och 13 Guli Järven också för dem är kapabla och jag tror att den som får bäst position av dem här tre kommer att stå som vinnare. 10 Rino Dox och 13 Guli Järven stod tjugo meter bakom 9 Mel Odin senast medans dom idag står på samma volt, det kan bli avgörande. 10 Rino Dox är en riktig vinterhäst som alltid går bra när det blir kallt. 13 Guli Järven vann senast mot just 10 Rino Dox och har idag dragit ett springspår på tillägg. Jag nöjer mig med dom tre hästarna. För er som vill gardera med någon häst till då tycker jag ni ska plocka med 1 Järvsö Rasmus som får Åke i sulkyn och kan bli intressant i ledningen.

DD-förslag: 6 kombinationer

DD-1: 9,11

DD-2: 9,10,13

Lycka till! /MLipovac