Som vanligt när det är stortrav till helgen arrangerar aktuell banan även DD-spelet kvällen innan. Nu är det Bergåkers tur och man har lyckats samla ett bra startfält i båda avdelningarna.

Vädret verkar vara med oss även i morgon kväll och räkna med att banpersonalen har jobbat för att banan ska vara i kanonskick till Sundsvall Open Trot och så då även till DD-spelen dagen innan!

DD-1

Loppet ser ut som om det var frågan om ett Guldlopp en novemberhelg och det är inte fy skam en fredagskväll. Tre hästar är klart bättre igång än övriga och vi känner oss bergsäkra där.

Förstahäst är Year In Review som sist var tvåa i ett tufft guldlopp på Örebro. Lennartssons stall verkar återställt efter en tids sjukdomar och resultaten är stigande för var dag. Hästen som kanske är i bäst form är annars Stig H:s Up Date Hoss. Hästen slog nytt rekord sist när han vann en fartfylld historia över korta häcken. Hans styrka är hans förmåga att hålla en speed länge och det brukar ge bra utdelning i lopp som dessa där det kan förväntas hård öppning. Vi släpper inte heller Trustworthy Ås som innan galoppen sist imponerat i två raka för komettränaren Henrik Svensson. Nu har hästen ett näst intill perfekt startspår och med rätt ryggar flyger han lågt över upploppet.

DD-2

Jag väljer att lösa detta nästan olösliga loppet med bara ett streck. Det är lite en eller alla för den som ska gardera.

Anledningen att jag vågar sticka ut lite är att jag innan hästens senaste lopp fick en pratstund med Stall Svanstedt och då fick jag reda på att Oceano De Venere verkligen utvecklats i träningen på slutet. Hästen orkar med betydligt fler intervaller i sanden hemma än innan och denna gång blir det Svanen själv som styr. Hästen har ju inte direkt varit dålig innan så det ska bli kul att se vad hästen är kapabel till nu. Känslan är att Åkes häst står mycket bra till i loppet och är tuff nog att avgöra sista varvet i spåren.

Spelförslag:

DD-1: 5,9,11

DD-2: 10