Det blev en favoritbetonad DD igår, men den satt likväl och 12 gånger degen är ändå helt ok. Skönt när spelen sitter! Det är dags för uppesittarkväll på onsdagen och Bergsåker kör V75 med DD. De inledande V75-loppen håller ganska låg klass, men DD-loppen har man fått till bra och jag tror det kan smälla till ordentligt i ett av loppen. Blir det ett hattrick denna veckan eller platt fall? Vi får se…

 

DD-1, 2640:

Ett kallblodslopp där vi har en storfavorit i form av 5 Bodbäckssiv. Hon är en riktigt bra häst och Sveriges kanske största hopp i framtiden, men hon gör debut över lång distans ikväll och trots att hon står väldigt bra inne i loppet tror jag att motståndet blir för svårt. Jag chansar därför bort henne här. Tipsettan går till 3 Tomtegubben, inte för att han har ett i dagarna passande namn, utan för han är en bra häst. Formen är bra och han har en härlig speed att tillgå, men Ove A varnar för att han fortfarande har en del hyss för sig i loppen. Håller han sig lugn och inte längtar hem i sista kurvan tror jag han har en bra chans här. 6 Monster Monsun har fantastiska fartresurser, men är tyvärr näst intill hopplös att få runt felfri. Formen är dock bra och skulle han få för sig att gå i trav hela vägen ikväll tror jag han är överlägsen i detta gänget. Att Örjan kör nu är dessutom inget minus. Sista strecket går till 8 Kringelandtellus som har visat fina takter de senaste månaderna. Han räds inte tuffa lopp och har styrka som räcker och blir över. Formen är bra även om han var lite blek senast. Kan få en fin resa nu och kan definitivt dyka upp i segerstriden.

Rank: 3-6-8-5-12-2-9-15-14-1-4-13-10-7

 

DD-2, 1640a:

Ett ganska bra lopp där jag hittar kvällens spik. Robert Bergh är ju numera Åby-tränare men vill inte gärna släppa Bergsåker än. Här kommer han med 1 Re Doc, som visserligen inte har någon imponerande rad men han har varit ute i tuffa lopp på slutet. Motståndet ikväll ser betydligt lättare ut och jag tror att det är spets och slut som gäller. Han är snabb ut och bör kunna försvara innerspåret med lätthet. Och Bergh firar gärna jul med en V75-seger på sin gamla hemmabana. Spik!

Rank: 1-3-2-5-7-4-12-8-6-11-10-9

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Tomtegubben, 6 Monster Monsun, 8 Kringelandtellus

DD-2: 1 Re Doc

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.20

 

Lycka till!