Special Promise gick ner i rygg på ledande Ready For More direkt i starten i lördags och när denne stannade med 150 meter kvar satt Special Promise där han satt. Fick aldrig fritt och hade allt kvar. Så kan det gå ibland. Ni har hört det förr, men det är nya tag som gäller. Bergsåker kör kval till långa E3 ikväll och det här är treåringarnas första riktigt stora försök- och finallopp. Finalen körs 2/7 på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. Ni som är i närheten av Sundsvall rekommenderas att åka ut till Bergsåker och njuta av riktigt fin sport ikväll!

Spelmässigt brukar de här omgångarna bli ganska favoritbetonade, men mycket sevärda. Därför gäller det att gå kort i loppen ikväll, därför kör jag en rak dubbel ikväll och hoppas på ett odds runt 7-10 gånger degen.

 

DD-1, E3 uttagningslopp, ston, 2140a:

6 Undine imponerade stort senast då hon krigade ner Caddie Lisieux över upploppet. Undine fick då en fin resa i fjärde ytter och med 600 kvar så small det bara till. Tog sig snabbt upp utvändigt om Caddie Lisieux och sen var det fight hela vägen in i mål. Undine har en vass långspurt att tillgå, vilket hon visade senast, och har dessutom en vinnarskalle av guld. Bör få en fin resa ikväll också och om inget oförutsett inträffar tror jag hon blåser ner alla sista halvvarvet.

Rank: 6-1-11-4-5-2-9-3-7-10-8

 

DD-2, E3 uttagningslopp, hingstar/valacker, 2140a:

10 Borups Powerful klarade inte av publiken under Elitloppshelgen och blev väldigt stressad innan start. Han var dock på väg mot ledningen när han galopperade in i första kurvan och så var den dagen förstörd. Han imponerade dock enormt i starten innan på Åby då han flög fram via open stretch till slut. Han har fartresurser lite utöver det vanliga och trots spåret är jag övertygad om att han blåser ner allt och alla sista 600. Bara han håller sig felfri…

Rank: 10-1-7-5-6-9-3-4

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Undine

DD-2: 10 Borups Powerful

1 rad x valfri insats

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!