Ikväll ska vi till ett regnigt Axevalla där dubbeln skall köras, vi får se två riktigt fina lopp och jag väljer att gardera i inledningen där kvällens största favorit går medans jag i avslutningen spikar Sveriges starkaste sto. Vill också nämna att jag någon gång i veckan kör andelsystem till V64 och brukar oftast ha V86 andelar. Lättast är att följa mig på Twitter då jag lägger ut allt där. Mitt twitternamn är MLipovac. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se storfavoriten 7 Super Photogenic med Kim Eriksson i sulkyn, han var väldigt fin senast när han mosade motståndet. Han är väldigt kapabel när det stämmer men har dåliga dagar när han galopperar och inte gör som man vill. Han har skött sig nu i tre starter och kommer han till ledningen ikväll då ska chanserna vara goda att leda hela vägen till mål. Vill ändå gardera honom då jag tror 5 Hankypanky Pagan med Bergh kommer att försöka svara ledningen, känner jag Kim Eriksson rätt så kommer han trycka på och då kan tempot bli högt i loppet och då står dörren öppen för en skrällseger. Skulle 5 Hankypanky Pagan få bestämma i ledningen då finns kapaciteten att leda runt om. 6 Listas Rafiki och 9 Jonathan Palema kommer gynnas av den hårda körningen, båda är spurtstarka och verkar vara riktigt på gång, vill varna extra för 9 Jonathan Palema. Tar också med två riktiga smällkarameller, 1 Com Åstad som kan få en bra resa och 12 Nerone Bigi som galopperade senast men kan skrälla om han får loppet kört i halsen. Ska även nämna att Axevalla har Sveriges längsta upplopp och det kan gynna dem med stark speed till slut.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett försök i Diamantstoet. Jag singelstreckar Sveriges starkaste märr 7 Dernier Viking. Hon har varit riktigt tapper i dem två senaste loppen på V75, hon har gått ute i spåren och kommit tvåa två gånger. Jag tror att Admir som kör idag är offensiv direkt och försöker ta hand om ledningen, skulle hon inte bli släppt till ledningen då tror jag han mosar ledaren från dödens. Då får vi hoppas att ingen bakom vinner på speed. Spik!

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,5,6,7,9,12

DD-2: 7 Dernier Viking

Lycka till! /MLipovac