Axevalla står som värd för årets sista V64. Åke Svanstedt är på plats på sin gamla hemmabana och det ska bli kul att se honom där igen. På dubbeln får vi se två bra lopp tycker jag, DD-1 är ett långlopp som jag väljer att singelstrecka medans DD-2 är mer öppet som jag garderar. Häng med!

DD-1

DD-inledningen bjuder på ett långlopp där jag singelstreckar Björn Goop och 9 Twitter. Tycker han är bästa hästen i fältet och har en bra chans till seger. Han har vunnit på V75 och sen fick han vila och nu har han varit ute i två lopp och med dom i kroppen tror jag det är dags att plocka segrar igen, han är van vid tuffare motstånd och jag tror han med minsta klaff rundar hela gänget. För er som garderar så är 1 Do It Kemp närmst till hands, han vann senast övertygande men det ska vara ett stort minus med skor idag. Därför väljer jag att singal Björn och 9 Twitter.

DD-2

I DD-avslutningen får vi se ett väldigt öppet lopp där jag vill ha med flera hästar. Tipsettan 7 Mr Crazed är nedstruken två spår och det är givetvis ett plus och Åke Svanstedt sätter sig i sulkyn. Kommer Åke ner i en bra rygg så tror jag han kommer sluta långt framme. 4 Hermes Håleryd har fått ett bra utgångsläge och jag tror att Peter Untersteiner kommer att ta hand om ledningen, väl där kan han leda hela vägen. 8 Don Incantatore har varit bra för stall Stenströmer och nu när han blivit nedstruken två spår så tror jag han kan få ett bra lopp, en outsider. Stenströmers andra häst 12 Laraki Brodde har gått i ledningen två gånger och det blev vinst senast. Han behöver givetvis hjälp med tempot men ska streckas på formen. 11 Metallic Beat har gjort det bra som tvåa två gånger nu och det känns som att det är hans tur nu, han har ett tråkigt utgångsläge men kommer vara segeraktuell med minsta klaff. Sista strecket går till 2 Supreme Court som kommer med två raka segrar, ska inte nonchaleras.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 9 Twitter

DD-2: 2,4,7,8,11,12

Lycka till! /MLipovac