Walkyria Race såg ut att kunna koppla greppet med 100 meter kvar igår, men då lättade ledaren på tömmarna och gick undan. Nära, men ändå inte, kan man säga. Kvällens tävlingar avgörs på Axevalla, banan med det långa upploppet. Inte heller ikväll håller loppen någon högre klass och det är nog så att vi får vänja oss vid detta nu. I alla fall i någon månad till. Spiken är V75-meriterad och krossar allt med sin styrka.

 

DD-1, Olssons Åkeris lopp, 2140:

4 Motörhead var ute på V75 senast och gjorde ett mycket bra lopp. Gick starkt sista varvet men fick stryk av bättre hästar. Formen är som den ska och kvällens motstånd ser lite enklare ut. Spåret är inga problem och jag förväntar mig en offensiv styrning av Hultman ikväll. Fram till dödens och tryck sönder dem, eller kör till spets och dra musten ur alla. Jag tror, oavsett löpningsförlopp, att Motörhead vinner detta.

Rank: 4-7-1-10-2-6-9-1-3-5

 

DD-2, Skara kommuns lopp, 2140a:

10 Aponi Bell gjorde en bra insats från ledningen senast och gav sig högst motvilligt. Formen är bra och hon går bra bakifrån också. Ska ses med en bra segerchans här, bara Kim håller sig lugn. 4 Lubba Later är inte så tokig men vinner sällan. Har två montélopp i kroppen efter en tids frånvaro och ett bra läge ikväll. Kan öppna bra och skulle hon hitta till ledningen kanske hon kan rinna undan. 9 Laramie Flow är i bra form och har ett intressant läge. Kan få en riktigt fin resa här och har en bra avslutning. Kan bli farlig till slut över det långa upploppet. 14 Linita Klimp vann på ett bra sätt senast och såg bra ut. Hon är lite trög emellanåt, men Dalborg känner henne och vet vad han ska göra. Kan ta ner alla till slut.

Rank: 10-4-9-14-8-5-13-12-7-3-15-2-6-1-11

 

DD-systemet:

DD-1: 4 Motörhead

DD-2: 10 Aponi Bell, 4 Lubba Later, 9 Laramie Flow, 14 Linita Klimp

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!