Vi inleder det härliga trippeltravet på Axevalla med ett trevligt DD-förslag. Detta året verkar det som att regnet ska komma under fredagen och sedan hålla sig undan, till skillnad från så många år innan, då det regnat konstant i tre dagar. Håll koll på vädret till kvällen för det har lovats mycket nederbörd och då blir banan slirig.

Vi har väntat lite på en häst som startar i andra avdelningen och det känns som att förutsättningarna är kanon nu!

DD-1

Ett långlopp inleder dubbelspelet och det står att finna en dunderfavorit här i fina Covington Ås. Hästen är en klippa över aktuell distans och han ska ha bra chans.

Vi vill dock ha med två hästar till som båda har visat ett stort kunnande och fin form på slutet. Oozing har blommat ut under våren och verkligen visat att han gillar lång distans. Hästen biter dessutom ifrån sig fantastiskt bra i spets och här har han bra chans att nå sin favoritposition. Passa även jätterysaren Cayenne Käbb som senast visade lite av det kunnande som gjorde honom till en återkommande V75-vinnare i fjol. Hästen har haft problem med fräschören och presterat under pari många gånger i år, men nu är han på gång och klarar distansen!

DD-2

Här tycker vi oss funnit en häst som kliver ner i klass samtidigt som han har ett perfekt smygläge.

Attorney Hanover
har tampats i Kungakannan och Sprintermästaren på slutet och gjort det med bravur. Hästen blev visserligen oplacerad sist i finalen, men körande Söderkvist slutade plåga hästen när han såg att det inte skulle bli några större pengar in. Nu har han fint smygläge och över det långa upploppet på Axevalla kommer hans vassa spurt att bita finfint.

Spelförslag: 3×1 rader x 100 = 300 sek

DD-1: 7,12,14

DD-2: 9