Dubbeln ikväll hämtar vi från Axevalla som också är känt för sitt långa upplopp. Omgången ser rolig ut och jag hittar mitt singelstreck i DD-1 medans DD-2 ser mer svårlöst ut. Testar också en högoddsare till en liten slant ikväll. Häng med!

DD-1

I inledningen får vi se ett lopp som är uppdelat på två volter. Jag singelstreckar favoriten 1 Stand Bayou som jag tror blir svår att ta tjugo meter på för hästarna på tillägg. Han har tre segarar och en andra plats på fyra starter och från sitt utgångsläge lär han ta hand om ledningen ganska enkelt. Efter hans senast lopp tror jag han gått framåt och med tjugo meter tillgodo mot värsta konkurrenter 10 Sugar Di Poggio så blir han svår att slå. Tror att Reden leder runt om.  Vill höja ett varningsfinger för 5 Scarpia som senast gick väldigt bra efter galopp, kan han gå felfri så är det en riktig outsider.

DD-2

Ett öppet stolopp över 2140 meter avslutar kvällens dubbel. Tipset går till 6 Västerbo Darling, jag vet att hon inte är att lita på men sköter hon sig så tror jag hon har bra chans att leda detta runt om. Hon går bra med skor om det skulle bli barfotaförbud ikväll. 4 Filippa Hall var tillbaka senast och kom tvåa direkt, tror hon gått framåt med det loppet och ska ses med bra chans kväll. 3 Lovesong gick undan till en säker seger näst senast då hon ledde loppet runt om, tror hon är med och gör upp om ledningen och kan Goop som sätter sig sulkyn ta hand om ledningen då blir hon intressant. 1 Stoms Mia är ingen startkanon och kan få problem med positionerna. Skulle hon hitta ut i tid så är hon med i segerstriden. Hon har bra inställning och går alltid i mål. Sista strecket ger jag 11 Alston Hall som senast vann från ledningen före Stepping For Money som vann på V75. Idag kommer det inte bli någon ledningen men med rätt tempo och ryggar så kan hennes spurt bita bra på Axevallas långa upplopp.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Stand Bayou

DD-2: 1,3,4,6,11

Högoddsaren: 1 kombinationer x liten insats

DD-1: 5 Scarpia

DD-2: 3 Lovesong

Lycka till! /MLipovac