Ikväll står Axevalla som värd för dubbeln och jag gillar Axevalla, långt upplopp och det tror jag gynnar mitt singelstreck i den inledande dubbel avdelningen. Det brukar skrälla på Axevalla och jag hoppas att det skrällar i avslutningen då jag garderar med några fina hästar. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I inledningen får vi se ett snabblopp där jag väljer att spika en häst på bakspår, kanske lite idiotiskt men jag tror att han vinner trots tuff resa. Hästen jag pratar om är 10 Sweet’n Sour Akema, han har två raka vinster och är formtoppad. Näst senast galopperade han bort mycket från start men vann efter en grym upphämtning och senast vann han enkelt. Han går bra bakifrån och skulle tempot vara lågt i täten då tror jag Claes skickar fram honom i dödens och där kan han slå ledaren. Det långa upploppet är bara en fördel för honom. För er som vill gardera så är det dem tre mest betrodda som jag tror på, 1 Crazy Foot Mambo, 4 Robin Hood Bi och mitt spikförslag 10 Sweet’n Sour Akema.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se en spårtrappa med fjorton startande hästar. Favorit blir 15 Linus Wibb som senast vann från dödens och såg fin ut. Var även bra i starten innan när han slutade tvåa, han är stark och tål tuffa upplägg och jag tror Björn sänder fram honom tidigt om det går för sakta. Ska med på kupongen. 5 Final Jam fick se sig slagen senast på målfoto, han var tapper i ledningen och jag är inne på att det kan bli ledning idag igen och då kan det räcka hela vägen. 2 Scarpia är van att möta tuffa hästar och har därför en tråkig rad, han är inte så snabb men har bra form. Senast blev det galopp på V75 för han blev för het, har ett bra spår idag och kommer få en bra resa. Han kan avsluta bra på det långa upploppet. Mina två skrällar som jag plockar med är 11 Starcane Harvester som såg väldigt bra ut efter galoppen senast på V75 och 12 Lasken Palema som duger när han är som bäst. Tyvärr är inte det så ofta men han ska räknas om det är hans dag. Vill ni ha några långskott till då tycker jag 4 B.O.Ris, 6 Cinzano Akema och 13 Royal Peak är dem ni ska plocka med.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 10 Sweet’n Sour Akema

DD-2: 2,5,11,12,15

Lycka till! /MLipovac