Regnet fortsätter att ösa ner i vårat långa land och jag hoppas vi klarar oss ifrån regnet ikväll när dubbel går på Axevalla. Banan kan bli väldigt hård om det regnar och vi hoppas att det inte ger för många hästar stora problem. Man ska tänka på att vi har Sveriges längsta upplopp på Axevalla och det innebär att hästar med bra avslutning får chansen till slut. Jag kommer gå emot favoriten i DD-1 medans jag garderar ett ganska öppet stolopp i avslutningen fast jag har en solklar tipsetta. Häng med!

DD-1 (2140m volt)

I inledningen blir 10 Snabba Cash och Peter Untersteiner storfavoriter och det köper jag inte, jag tror favoriten får svårt att ta in tjugo meter på mitt singelstreck 2 Sir Corneliani. Han har en talangfull häst som har väldigt lite pengar på kontot, Det ska jag utnyttja när han står bra inne i loppet, jag tror på en offensiv styrning av Jepson och en tidig ledningen och då ska han slås. Senast galopperade han dubbelt och hade han inte galopperat andra gången tror jag han hade kvalat in till E3-finalen. Han går ner i klass här tycker jag och jag snackade med Stenströmer förut och han sa att han inte var orolig för spåret. Det som var lite minus var att han troligtvis ska gå med skor men jag tror att 2 Sir Corneliani leder detta runt om. Kör bara Jepson!

DD-2 (2140m volt)

Ett öppet stolopp avslutar dubbeln men jag tror mycket på 1 Golden Jubilee, hon blir väldigt intressant om hon skulle nå ledningen för där tror jag hon kommer göra bra ifrån sig. Hon har mött tuffare hästar förut och jag tror segernollan kan spricka ikväll. 6 Brilliance är också ute efter ledningen för där har hon visat att hon går bäst förut, vann två ganska billiga lopp innan hon åkte på sjukdom senast. Formen kanske inte är på topp men från sitt läge ska hon räknas tidigt. 5 Axeline Baunley gjorde bort sig med startgalopp senast men visade innan det bra fart, spåret idag kan ställa till det lite men jag tror Peter är försiktig i början bara för att få iväg henne. Går hon felfritt då har hon kapacitet att vinna detta. 12 Carame vet vart mållinjen ligger, hon har segrat i nästan hälften av sina starter och med springspår på tillägg tror jag hon kan få en bra start och sen kan hon mala ner detta gäng. 13 Leisel Palema satt med allt sparat näst senast, skulle det klaffa med positionerna så är hon med långt fram. Sista strecket går till 9 Meyla Dream som avslutade bra näst senast och gynnas av det långa upploppet.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Sir Corneliani (10)

DD-2: 1,5,6,9,12,13

Lycka till! /MLipovac