Ikväll ska vi till Axevalla där dagens dubbel går av stapeln. Omgången ser rolig ut och vi får se ett intressant lopp i den första avdelningen, jag väljer att inte plocka med favoriten då han har ett dåligt spår och laddas för andra lopp. I avslutningen får vi se ett öppnare lopp där man kan gardera rejält men jag väljer tt låsa på två hästar. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen bjuds vi på ett intressant lopp där mitt tips går till stall Goops 7 He’s A Diffacolt, han satt fast senast och är en riktig näst gångare som måste med på kupongen. Jag tror Olle Goop sänder fram honom tidigt och skulle han få överta ledningen då tror jag ingen fångar in honom. Jag vill ta med två hästar till och det är 5 City Of Peace som senast gick bra efter en startgalopp och som kan få ledningen idag, då kommer han att ha en bra chans att leda runt om. Han är streckad till ynka 9% nu, ett fynd! Den andre är 9 Ipod som är van vid hårt motstånd på V75, han var nära att vinna en V75-final och med minsta klaff i loppet så kommer han spurta vasst på Axevallas långa upplopp. Jag hoppar som sagt över favoriten 12 Raggamuffin.

DD-2

I avslutningen får vi se ett öppet lopp som ser svårlöst ut, jag tar med två hästar och hoppas att det räcker. Tipset går till 8 Mr Opal som blandar och ger i sina prestationer, han är lite ojämn men nu när han gör debut för Sofia Aronsson så låter det uppåt. Han har inte startat på ett tag och det kanske behövs lopp i kroppen men jag tror hans grund kapacitet räcker långt här. Den jag låser med är 6 Opus Ribb som kan öppna väldigt bra och har en bra chans att ta sig till ledningen, lyckas Ulf med den taktiken så kan mycket vara vunnet.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5,7,9

DD-2: 6,8

Lycka till! /MLipovac