Vilka lopp vi får se på kvällens dubbel! Kriterievinnaren och vinnaren av Derbystoet kommer ut i två Breeders’ Crown lopp och jag väljer att gå emot en av dem. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen måste man nästan tippa Timo Nurmos monster 11 Readly Express som etta trots ett tråkigt utgångsläge. Ni alla har säkert sett loppet han gjorde i Kriteriefinalen och ikväll möter han samma hästar nästan. Eftersom detta inte är den viktigaste uppgiften för honom så vill jag gå emot då han kan få det svårt att runda hela gänget men blir inte förvånad om han gör det. 5 M.T Kingofthehill galopperade bort sig i finalen, det berodde nog på att man plockade av skorna och därför går man tillbaka till den gamla balansen ikväll. Han duger bra i kullen och ska räknas tidigt. Öppnar ganska bra och jag tror Björn kommer testa för ledningen, skulle han inte komma dit har han en bra chans med rätt löpningsförlopp. 2 Pythagoras Face var jag lite besviken på i finalen eller var kanske 11 Readly Express för bra? Han fick sitta i ryggen på tipsettan hela vägen och jag trodde Örjan hade serverat ett drömlopp men när det väl skulle avgöras då hade han inget att komma med (han kom tvåa och det är såklart bra). Han har dragit det bästa utgångsläget ikväll och räknas också tidigt om han skulle få ledningen. Jag tycker han växer i den positionen.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett väldigt jämnt Breeders’ Crown lopp för fyraåriga ston. Favorit blir Derbystoets vinnare 4 Evin Boko, hon vann finalen för att 7 Maya Gold galopperade på upploppet. Hon svarade ändå för en stark insats men ikväll tror jag inte på henne. Mitt tips går istället till 7 Maya Gold som hade vunnit Derbystoet om hon inte tagit ett felsteg och galopperat på upploppet. Hon går från alla positioner och är stenhård. Läget är inte det bästa men jag tror hon kan vinna detta från dödens. Dubblar med 1 Evelina Palema som jag tror kan leda detta lopp väldigt länge, hon går bra i ledningen och får Erik dämpa en bit då blir hon svår att slå.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,5,11

DD-2: 1,7

Lycka till! /MLipovac