Äntligen! Så kändes det igår när Lightning Photo passerade mållinjen och därmed fixade DD-vinsten. Och vilket lopp han gjorde, dödens hela vägen…  Vi går in i mars månad idag och det innebär att det återigen är tillåtet att köra barfota. Jag gissar på att det lär bli många barfotahästar redan ikväll. Åke Svanstedt gör ett gästspel på sin gamla hemmabana dessutom och lär bli rejält överspelad av sin gamla fanclub. Min DD-spik ikväll är ett sto som inte vunnit lopp på 14 månader…

 

DD-1, Quarcio Du Chenes lopp, 2140:

1 Jerns Vendela vann sitt senaste lopp i januari ifjol. Åkte sen på en jobbig skada som höll henne borta från banorna fram till december. Har nu fem lopp i kroppen och är i bättre form än vad raden visar. Har haft svåra lägen på slutet och har nu ett kanonläge ikväll. Hon kan öppna ganska bra från start och hon får i sämsta fall rygg på ledaren. Men det är inte heller otroligt att hon kan hålla upp ledningen och i så fall är hon stenklar. Blir det rygg ledaren får vi hoppas på att hon får fritt i tid. Jag tror hon vinner detta loppet och hon ger nog runt 15 gånger bara som vinnare.

Rank: 1-5-2-7-4-8-6-3

 

DD-2, Revenues lopp, 2140a:

Ett vidöppet lopp som kräver en del streck. 6 White Bobbysock är i bra form och ska räknas tidigt. Ska kunna hitta en bra position och Axevallas långa upplopp gynnar honom. 7 Lindeberg fick fritt lite för sent senast men såg bra ut. Kan han hitta de rätta ryggarna blir han farlig över upploppet. 4 Be Right Back har inte startat på några veckor men stallet är i toppform. Har ännu inte vunnit lopp men det är bara en tidsfråga. Det kan vara dags ikväll. 8 Going Diablo gör comeback och är väldigt svårbedömd. Det är dock Peter Untersteiner som tränar och kör och det är ju lurigt att lämna honom utanför. 3 Laponia Boy har bra fart i sig och är rätt så startsnabb. Kommer han till ledningen är mycket vunnet och han ska kunna vara med i striden.

Rank: 6-7-4-8-3-1-10-5-11-2-9-12

 

DD-systemet:

DD-1: 1 Jerns Vendela

DD-2: 6 White Bobbysock, 7 Lindeberg, 4 Be Right Back, 8 Going Diablo, 3 Laponia Boy

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Med en ny månad kommer det också en redovisning av förra månaden. Ingen munter läsning den här gången då det har gått back. Pinsamt nog var gårdagens DD den enda jag lyckades sätta under februari. Antalet spel uppgick till 17 st och därmed blir det 5,88% som gick in. Ett rätt hade jag vid 10 tillfällen, dvs 58,82%. Noll rätt hade jag sex gånger, vilket då blir 35,29%. Spelade man med tio kronors insats på alla spelen jag lade under februari gick man tyvärr back med 287 kr. Det ska vi ändra på rejält under mars!

 

Lycka till ikväll!