Ikväll ska vi till Axevalla där Stochampionats försöken ska köras, alla lopp förutom ett ser öppna ut på förhand. Loppet jag snackar om som inte ser öppet ut är DD-1 för där kommer Veijo ut med sitt monster Some Summit. Jag kommer singelstrecka utan att tveka det minsta. I avslutningen har jag hittat en trio som jag tror stenhårt på, jag hoppar över favoriten. Häng med!

DD-1 (2640m auto)

I inledningen får vi se om ni frågar mig Stochampionatet 2015 segrare 8 Some Summit. Hon har genomgått en enorm utvecklig i Veijo Heiskanens träning. Jag har sett henne i dem två senaste starterna och då har hon imponerat ruskigt mycket på mig. Motståndet skrämmer inte idag och jag är inte det minsta rädd för spåret. Jag tror Veijo kör offensivt tar över ledningen och lämnar dem med minst fem längder till slut. Detta är i särklass kvällens bästa spikförslag.

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen får vi se ännu en favorit från spår åtta och det är 8 Bonbon Mearas. Hon är stänk rädd och med detta spår tror jag det kan uppstå många problem på vägen. Jag hoppar över henne. Tipset går istället till 9 Trinity Zet som inledde året riktigt bra och har tappat lite på slutet, Hon har ett intressant smygläge och med många ändringar i balansen kommer hon sluta långt fram. 2 Snow Flake Goj vann senast från bricka femton, annars är hon V75-härdad och hon är garanterad en bra resa från sitt spår och ska räknas tidigt. Sista strecket ger jag 6 Corinne Af Solnäs som galopperade senast, hennes rad är lite missvisande för kapaciteten finns. Har hon lite tur ikväll kan hon sluta långt framme.

DD-förslag: 3 kombinationer x valfri insats

DD-1: 8 Some Summit

DD-2: 2,6,9

Lycka till! /MLipovac