Igår satt dubbeln till ett gött odds, grattis alla som ryggade. Idag tar vi nya tag när dubbel går på Årjäng, det ser ganska favoritbetonat ut men jag väljer att gardera favoriten i inledningen på den stora lappen då jag är tveksam till stallformen. I avslutningen tror jag den norska gästen har en bra chans att leda från start till mål. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett försök i Diamantstoet där Peter Untersteiner och 5 Emotion Boshoeve blir favoriter. Hon var ute i Derbystoet näst senast och är van vid tuffare konkurrenter. Hon har startat tio gånger i år och bara vunnit en gång, det är ingen dam som riktigt vinner ihjäl sig och kollar man Peter Untersteiners stallform så är det inte mycket som talar för favoriten. Det lilla talar för henne är hennes kapacitet och om hon skulle bli släppt till ledningen då tror jag hon kan leda detta runt om.  6 Asara lever mer på styrka än snabbhet, jag tror Micke kommer vara offensiv och räds inte dödens. Ska ses med bra chans. 4 Ida Avant är startsnabb och är garanterad en bra resa, Lasse får avgöra om hon ska köras i ledningen eller om hon ska släppa och hoppas på lucka på upploppet. 8 Legoholm Zon var förbättrad vid segern senast, barfota runt om idag och hon känns intressant. Kommer bara Kim ner i ett bra slagläge då kommer hon vara med och slåss om segern. 10 Staro Happy Hour har en bra rad, visst det är emot lättare konkurrenter men skulle det klaffa då plockar hon ner många till slut. Sista strecket ger jag 7 Quantum Gliding som här gör en lite comeback efter vila. Hon har bra kapacitet och van vid tufft motstånd.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen blir den norska gästen 1 Zoot Va Bene favorit, han vann senast på ett bra sätt och visade toppform. Han är snabb ut och jag tror Lars Anvar Kolle lyckas hålla ledningen och då tror jag han blir svårslagen. Skulle han inte klara att hålla upp ledningen tror jag ändå på bra chans.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,5,6,7,8,10

DD-2: 1 Zoot Va Bene

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Emotion Boshoeve

DD-2: 1 Zoot Va Bene

Lycka till! /MLipovac