Ikväll står Åmål som värd för dubbeln och man ska tänka på att banan är 800 meter lång och att upploppet endast är 105 meter. Att få ledningen är guld värt då det är svårt att vinna från bakspår. Jag singelstreckar i den sista avdelningen då jag tror att spiken leder runt om. Häng med!

DD-1 (1680m auto)

I inledningen får vi se ett snabblopp där jag väljer att plocka bort favoriten 9 Ritzo. Jag vill åt dem större oddsen och väljer att plocka bort honom. Tipset går istället till skrällen 11 M.T Jordan som har toppform för dagen. Jag vet att han har bakspår på kort distans på Åmål, finns det en svårare uppgift? Han måste ha tur på vägen men jag tror att det kan bli bra tempo där fram när 1 Lass North Star, 2 Sonia’s Dream och 4 Thunder Lavec ska köra om ledningen, då kommer 11 M.T Jordan in i matchen. Jag varnar för honom då han är lite streckad. Dem tre jag nämnde i spetsstriden har en bra chans om dem får ledningen speciellt 2 Sonia’s Dream som vann senast från ledningen på ett fint sätt. 4 Thunder Lavec blir också farlig om Adrian skulle få bestämma en bit. Plockar också med 6 Protector som gjorde debut för Peter Untersteiner senast och var bra, han har spår lite långt ut men är med vid rätt resa.

DD-2 (2080m auto)

I avslutningen går jag ut och singelstreckar 4 New Kiss, hon är startsnabb och det finns brist på startsnabba hästar invändigt så jag tror hon sitter i ledningen omgående, får Jasmine bestämma en bit då kommer favoriten 9 Aung San Suu Kyi få det svårt att vinna. För er som garderar så tycker jag ni ska ta med favoriten då hon kanske är en bättre häst i grunden. Jag hoppas mitt drag vinner och dubbeln sitter.

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,4,6,11

DD-2: 4 New Kiss 

Lycka till! /MLipovac