Essis Lille Alfred hittade till ledningen efter 150 meter igår från bakspår och fick en enklare väg mot segern än vad jag hade räknat med. Skönt när det går åt rätt håll och nästan 20 gånger i odds var helt ok. Nu hoppas jag att vändningen har kommit, så vi kan sätta fler dubblar! Åby och Solvalla delar på härligheten ikväll och det är två lopp som håller riktigt bra klass. Det kan bli en spännande och trevlig kväll.

 

DD-1, 2140: (Åby)

Ett riktigt bra lopp med flera topphästar som gör årsdebut. Styrkefenomenet 7 Frozen gör comeback efter tio månaders frånvaro och även om han är bra tränad så lär det saknas tempo i honom då han inte gått snabbare än 1.24 i jobb. Tränaren ligger lågt och jag tror inte han vinner detta. 11 Rolex Bigi gör årsdebut och även han har tränat bra. Kan hamna bra till från start men jag tror ändå han får svårt att vinna. 12 Ni Talar Bra Latin gör även han årsdebut och han är ju bra, men det är knappast toppform direkt. Jag tror inte på seger för honom heller. Klar favorit blir vinterns klassklättrare 10 Michelangelo Ås. Han ståtar nu med sex raka segrar och var återigen riktigt bra senast. Att det är toppform råder inget tvivel om, men han har ett lurigt femtespår i volt att brottas med och det är inte helt hundra att han går iväg. Felfri är han dock med i segerstriden igen. Jag dubblar dock med 8 Jonathan Palema som är i form men fick en tuff resa i dödens senast. Tempot blev hårt uppskruvat och att han var trött sista biten är inget att bry sig om. Han kan få en fin resa här och har en avslutning som kan resultera i seger. Ett kul bud ikväll!

Rank: 10-8-12-11-5-4-7-2-9-1-3

 

DD-2, Stolopp, 2140a: (Solvalla)

3 Elvira Diablo gick undan på ett bra sätt senast igen och såg fin ut. Formen är fortsatt på topp och visst finns risken/chansen att hon dirigerar det här runt om igen. Inte helt säkert dock att det är ett plus att Erik Adielsson kör, även om han är en gudabenådad kusk. Jag kan heller inte släppa två hästar som jag jagat ett tag och som vinner lopp när som helst. Den ena av dessa är 9 Bella Beluga som är i bättre form än raden visar. Hon fick ett snällt lopp i fjärde inner senast och hittade ut mitt på upploppet och sköt till bra. Nu är det ”Tarzan” själv som kör ikväll och då kan det vara dags för seger. Den andra är 2 Monas Ragazza som levererade en ruskig avslutning i comebacken näst senast. Senast var hon dock bara dålig, men hade stora problem med banan då. Förstärks med Jorma Kontio i sulkyn ikväll och jag kan som sagt inte släppa henne.

Rank: 3-9-2-4-1-7-12-6-8-5-10

 

DD-systemet:

DD-1: 10 Michelangelo Ås, 8 Jonathan Palema

DD-2: 3 Elvira Diablo, 9 Bella Beluga, 2 Monas Ragazza

6 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!