Solen skiner och temperaturen är på väg uppåt! Härliga tider med andra ord! Onsdagar betyder som vanligt V86 på två banor och denna veckan är det Åby och Solvalla som delar på det hela. På DD får vi se två fina lopp och jag tror på ett bra odds ikväll då jag inte tror ett dugg på någon av favoriterna i de två loppen…

 

DD-1, 2640a:

4 Frozen blir klar favorit och kapacitetsmässigt ska han vara det. Men han har inte imponerat i årets två starter och han var mer än lovligt trög senast. Jag tror han behöver fler lopp i kroppen för att hitta formen och går emot stenhårt här. 5 Rapide Du Pommeau var blek senast men behövde det loppet efter en kortare paus. Han har hävdat sig väl i tuffa sällskap på V75 i vinter och utvecklats en del. Han är stark och gillar distansen och Flemming lär köra offensivt ikväll. jag tror han brottar ner hela gänget och spikar!

Rank: 5-4-6-10-1-2-9-8-7-11

 

DD-2, 1640a:

2 Let It Happen var fin vid segern senast efter ett litet uppehåll och visade form direkt. Har ett bra läge och kommer få en fin resa ikväll. Kan plocka ner alla till slut och är given i segerstriden. 7 Victor AU är i toppform och gör sällan ett dåligt lopp. Han är snabb ut men får svårt att ta sig till spets ikväll. Får förlita sig till sin vassa spurt istället och han kan blåsa ner de till slut. 5 Emil Tuffing gjorde comeback senast och behövde det loppet. Lär vara betydligt vassare idag och han har ett bra läge då han är startsnabb. Jag tror han tar ledningen och därifrån ger han sig sällan. Ett givet segerbud! 10 Edge Boko gör comeback efter att ha varit borta i nästan ett år. Han är givetvis svårbedömd, men han har skyhög kapacitet och jag vågar inte plocka bort honom. Man kan inte begära seger efter ett så långt uppehåll, men det kan gå. Favoriten 4 Mellby Collector gjorde comeback senast och vann direkt. Gynnas dock inte av distansen ikväll och jag tror han får det svårt.

Rank: 2-7-5-10-4-11-6-9-1-3-8-12

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Rapide Du Pommeau

DD-2: 2 Let It Happen, 7 Victor AU, 5 Emil Tuffing, 10 Edge Boko

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!