V86 Xpress är tillbaka ikväll och vi får se bra lopp från både Åby och Solvalla. Jag har hittat mitt singelstreck på Åby i DD-1, jag tror hästen leder runt om. I avslutningen på Solvalla så ser det öppet ut, jag målar på med några hästar och hoppas det skräller. Häng med!

DD-1 Åby (2140m auto)

DD-inledningen bjuder på ett fyraåringslopp för ston. Favorit blir 4 Helga Palema som vann enkelt senast i ett väldigt billigt gäng, jag hoppar över henne och spikar emot istället. 6 Empress Brodda är mitt singelstreck på kupongen, hon har varit ute i kvallopp till både Sprintermästaren och Stoderbyt och vunnit. I finalerna har hon floppat lite då hon är lite osäker. Tar Christoffer bara det lite lugnt i början så tror jag han får överta ledningen av favoriten och då ska dem vara bra för att slå henne. Jag litar på henne ikväll och spikar!  Värsta motbudet tycker jag 1 Cashier Center är om hon skulle få ett smyglopp och spurta ner min spik på open stretchen.

DD-2 Solvalla (2640m auto)

Avslutningen håller bra klass och ser svårlöst ut, 2 Coco De Vie är favorit och min tipsetta. Hon går ner lite i klass här men har haft det svårt att vinna på sistone, formen på väg neråt? Är hon så bra som hon kan då tror jag hon kan vinna den tunga vägen ikväll, för ledningen blir det inte då hon inte är så snabb ut. Melander har en annan intressant häst här och det är 11 Nose Gear som gillar täta starter och älskar lång distans. Han sprang med punktering senast och den starten är det bara och glömma, tror han räcker långt ikväll. 5 Amor Winner har vunnit på V75, han har hög grundkapacitet och med lopp i kroppen tror jag han gör ett bra lopp. Vann senast mot några av konkurrenterna. 7 Antonio Am har utvecklats enormt i dem senaste starterna, vann senast med tussarna oryckta. Minus att inte Björn själv kör och spåret är inte det roligaste men skulle han få loppet då räcker han långt. 1 Thorn Bird var trea i Stochampionatet bakom monstret Some Summit. Jag är inne på att hon kan öppna ganska bra och då skulle rygg ledaren vara riktigt bra, med lucka kan hon spurta vasst. Sista strecket ger jag 6 Jaccaroo som är en segervan herre som gillar distansen. Med lopp i kroppen och Torbjörn upp är det intressant.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Empress Brodda

DD-2: 1,2,5,6,7,11

Lycka till! /MLipovac