Påskhelgen betecknas som starten på storloppssäsongen och det är nu kanonerna börjar mullra. Topphästarna aviserar årsdebut och vi börjar spekulera hur det kommer se ut under sommaren. Redan ikväll är det dock bra klass på loppen då det körs delad omgång mellan Åby och Solvalla. Spiken har ett lopp i kroppen och ska ha en vettig chans ikväll.

 

DD-1, 2140a:

6 Owen Face gjorde årsdebut senast och fick en fin resa i ryggar. Gick till attack med 400 kvar och avslutade klart bra som tvåa. Lär gå framåt rejält med det loppet i kroppen och har ett bra läge här. Kommer få en fin resa igen och jag tror han brottar ner alla sista halvvarvet. Visst, han möter bra motstånd, men han är bra själv. Ni har väl inte glömt att han nitade dit självaste Nuncio i höstas?

Rank: 6-2-11-4-3-12-8-10-7-5-9

 

DD-2, Mälardalscupen, försök, stolopp, 2140a:

10 Ladyofthelake gick i tredjespår sista varvet senast, visserligen i ryggar ett tag, men avgjorde busenkelt sista 500 och var ruskigt bra igen. Toppformen är kvar och hon ser ruskigt fin ut för dagen. Kan runda alla igen och är en befogad favorit. Men det blir hårdare motstånd nu och jag tycker det är givet att gardera. 7 Glamour Håleryd fick gå i dödens sista varvet senast och det är en position hon normalt inte gillar. Höll strålande som knappt slagen tvåa och visade toppform. Kan hon få en fin resa i ryggar ikväll är hon ett givet vinstbud, då hon har en vass avslutning. 12 Vicky Corner galopperade bort segern med 120 kvar senast. hon är lite osäker i slutet av loppen men går hon felfritt är hon bra. Ska ses med en bra chans till revansch ikväll, bara Ville inte kör vilse eller somnar på vägen.

Rank: 10-7-12-8-3-4-6-5-1-11-9-2

 

DD-systemet:

DD-1: 6 Owen Face

DD-2: 10 Ladyofthelake, 7 Glamour Håleryd, 12 Vicky Corner

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!