Thomas Uhrberg svarade för en bortkörning de luxe igår med Young Farmer, men det spelade ingen roll i slutändan då jag missade även i DD-2. Åby och Solvalla delar på onsdagskvällens övningar och jag tror det kan smälla till rejält på båda banorna. Så om du gillar favoriter ska du sluta läsa nu…

 

DD-1, Januaristoet, 2140a:

4 Wiclet Hanover var ute i ett tufft gäng senast och gjorde det riktigt bra. Hon står tufft inne i detta loppet, men jag har känslan av att hon hävdar sig bra även här. Hon är startsnabb och gasglade Thorson lär ladda mot ledningen. Det är inte helt otroligt att hon leder detta runt om. Jag dubblar dock med 1 Roxy Hill som, raden till trots, är i uppåtgående form. Läget är bra och det finns ju open stretch på Åby. Avslutar sylvasst och är med i segerstriden.

Rank: 4-1-7-2-5-6-3-9-10-11-12-8

 

DD-2, 2140a:

2 Only In Its Class backades sist direkt i starten senast och gav upp loppet direkt. Såg ruskigt fin ut runt sista sväng men höll bara farten över upploppet. Björn Goop kör ikväll och då blir det ett mer offensivt upplägg. Kan vara spets och slut faktiskt. 7 Daydream är trög och gör inte mycket mer än hon behöver i loppen. Avslutade bra senast och såg fin ut. Tufft motstånd, men hon kan definitivt skrälla här. 6 Nose Gear fick en fin resa senast och via en sen lucka hann han fram till en delad seger med stallkamraten 1 Classification. Kan få en fin resa igen och ska kunna vara med i segerstriden, trots att han är väldigt ojämn.

Rank: 2-7-6-5-1-4-10-3-9-8-12

 

DD-systemet:

DD-1: 4 Wiclet Hanover, 1 Roxy Hill

DD-2: 2 Only In Its Class, 7 Daydream, 6 Nose Gear

6 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 21.40

 

Lycka till!