Lördagens V75- och DD-omgång avgörs på min hemmabana Åby och det kan bli en riktigt skrällbetonad dag. Det har snöat hela fredagen och det ska komma mer snö inatt och lördag förmiddag. Så ett tips är att hålla koll på banan. DD-omgången innehåller två storfavoriter, jag tror inte någon av dem vinner!

 

DD-1, Gulddivisionen, 2640a:

8 Nahar gjorde Sverigecomeback senast och vann ett billigt lopp. Blir favorit på det och jag tackar och tar emot. distansen känns inte som något plus för honom längre och faktum är att han aldrig vunnit på Åby trots sju försök. Jag spikar istället 9 Candor Hall som är i kanonform. Gjorde återigen ett bra lopp senast och har en skalle av guld. Han vill verkligen vinna sina lopp. Han har ett tungt slutvarv och jag tror han mosar ner alla den sista biten.

Rank: 9-11-8-5-12-3-6-2-1-10-7-4

 

DD-2, Silverdivisionen, 2140a:

11 Only One Winner blev framdragen hela vägen senast och behövde aldrig göra något själv. Blir storfavorit men nu när han tvingas göra jobbet själv tror jag han får det svårt. 2 Pioneer FH var grymt bra i Danmark senast och visade toppform. Kan öppna bra och når han ledningen kan han bli svårslagen. 6 Talk The Talk var det mycket skrik om senast men då blev hon påkörd och galopperade bort sig. Kan få revansch här. 5 Pebbe Simoni är en vass spurtare som är i toppform. Får en fin resa och kan blåsa ner alla till slut. 7 Go Green Pellini har jag jagat en längre tid och jag vägrar släppa honom. Formen är bra och segern kommer när som helst.

Rank: 2-6-5-7-11-1-10-4-8-9-3-12

 

DD-systemet:

DD-1: 9 Candor Hall

DD-2: 2 Pioneer FH, 6 Talk The Talk, 5 Pebbe Simoni, 7 Go Green Pellini

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Lycka till!