Uncle Lasse stod för en imponerande Europadebut igår kväll och såg dunderfin ut. Han siktar nu på start i Kungapokalskvalen om några veckor. Officer CD höll undan från ledningen, vilket gjorde att DD-tipset satt, men gick back något ändå… Torsdagens övningar avgörs på min hemmabana Åby och det är bara att hoppas att förmiddagens väder med regn och blåst försvinner så vi får fina tävlingar. Bra klass på DD-loppen ikväll och jag har en intressant spik att bjuda på!

 

DD-1, Ragnar Thorngrens minne, 2140a:

Ett riktigt topplopp med många fina fyraåringar. Tipsettan går till 10 Twister Bi som lekte hem ett lopp i Norge senast på ett bra sätt efter en fin resa. Han såg jättefin ut och har formen på topp. Avslutar vasst och kan mycket väl blåsa ner allt ikväll. 4 Timbal placerades i rygg ledaren i årsdebuten senast. Tog över ledningen med 600 kvar och höll undan i en snabb avslutning. Körs förmodligen mot ledning direkt ikväll och blir att räkna med igen. 3 Colbert gör en intressant  Europadebut. Han managerades av Åke Svanstedt under fjolåret och gjorde det helt ok, men håller inte riktigt samma klass som t.ex Uncle Lasse. Colbert har tränat bra inför årsdebuten, men är inte vässad enligt tränaren Marcus Lindgren. Kapaciteten finns och han blir spännande att se här. Jag plockar även med 9 Tango Negro som även han gör årsdebut. Svarade för en rad vassa insatser ifjol och visade redan då att han är en blivande stjärna. Kan få en fin resa och han har en vass avslutning som kan resultera.

Rank: 10-4-3-9-5-8-2-1-7-6

 

DD-2, Solvato’s stoserie, 2140a:

14 Makera gjorde ett kanonlopp näst senast och visade toppform redan då. Galopperade bort sig i första kurvan senast, men blev då irriterad när Flemming tvingades dra stopp på henne. Hon har nu några lopp i kroppen och formen är som sagt riktigt bra. Läget är förstås ingen höjdare, men hon går bäst till slut och med en vettig resa tror jag hon har en bra chans att plocka ner alla till slut ändå. Jag tror Flemming drar i högertömmen 600 kvar och levererar en patenterad Flemming-avslutning. Chansspikas!

Rank: 14-12-7-11-6-8-5-3-13-9-2-15-4-1

 

DD-systemet:

DD-1: 10 Twister Bi, 4 Timbal, 3 Colbert, 9 Tango Negro

DD-2: 14 Makera

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!