Torsdag och då är det som så ofta DD-spel från Åby och Göteborg. Banan som så många älskar eller hatar och allt för de extra upploppsspåren. Jag känner dock att Åbys sätt att presentera sin bana ger en dimension till för spelet och jag gillar det skarpt.

Ikväll känns det som att det är Ice-mannens tur att få stå i rampljuset då han selar ut tre fina chanser på DD-spelet. Fina förutsättningar väntas och valfri balans utlovas från banan.

DD-1

Här är min känsla att Flemming ”Ice-mannen” Jensen inte valt häst för att han tror mycket mer på sin egen styrning utan istället för att hästen är så mycket mer komplicerad att köra. Vi utnyttjar detta faktum och spikar istället stallets andra häst – Bazir Dimanche som sist var bra i ett uttagningslopp till Derbyt. Hästen är i full form och är dessutom snabbare ut i voltstart än bakom bilen – bra chans från fint läge!

DD-2

Den andra avdelningen är lite extra kul och jag går emot min egen visdom med att inte spela på bakspårshästarna när det är open stretch.

Jag tänker mig istället att de två bästa hästarna står bredvid varandra därbak och det kommer att gynna dem då de hjälps åt när de tar mark under slutrundan. Den av Zlatan Liss och Rite On Win som får bästa ryggen kommer att vara med på målfotot! Vi vill även varna lite för Flemming på nytt och denna gång med Wink Spot. Sättet hästen vann senast hon gästade Åby var imponerande och då spåret är än bättre här känns det som att det är en vettig vinstchans!

Spelförslag: 1 x 3 rader x 100 sek = 300 sek

DD-1: 1

DD-2: 5,11,12