Idag bjuds det på uttagningslopp till kung Gustaf och drottning Silvias pokaler. Mång lovande hästar ska ut och vi kommer förmodligen se många favoriter vinna. Tre ur varje lopp går till final men det gäller och vinna för då får man ett bättre spår i finalen. På dubbeln får vi se en finsk gäst som jag tror bara vinner, han är en kandidat till att ta hem pokalen. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se hela omgångens bästa spik och mitt singelstreck på dubbeln, 3 Jontte Boy. Han krigade på bra mot nordens bästa treåringar ifjol och gjorde det bra. Han såg fin ut i årsdebuten i Finland och har säkert gått framåt med loppet i kroppen. Jag tror han sitter i ledningen tididgt och leder detta runt om. För er som letar motbud tycker jag 1 Sylvester America, 9 Conlight Ås och 11 Scellino Luis är värst emot.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett av de ”sämre” loppen idag. Går 11 Spartan Kronos felfritt tror jag han vinner trots bakspåret. Han galopperade senast men såg väldigt bra ut efter galoppen. Jag vågar inte spika honom då jag inte litar på hästen och inte på kusken heller. 3 Whitehouse Express blir bara bättre och bättre, senast var han storfavorit på V75 men fick se sig besegrad i sista stund. Jag tror han sitter i ledningen idag och där ska han ses med mycket bra vinstchans. 8 Carabinieri har dragit värsta tänkbara lott när det gäller spåret, hade han haft bättre spår hade han sets med ännu större vinstchans. Han har fått två lopp i kroppen efter vila, med minsta klaff på loppet kommr han komma farande på upploppet. Sista strecket ger jag 4 Buddah som har fått ett lopp i kroppen och ska gå barfota idag, kommer få ett bra lopp från sitt läge och ska räknas.

DD-förslag: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Jontte Boy

DD-2: 3,4,8,11

Lycka till! /MLipovac