Young Farmer gick i dödens hela vägen, kopplade greppet på ledande storfavoriten men galopperade på väg mot seger med 150 meter kvar. Där rök en fin 10-oddsare… Har man missflyt så har man. Årets sista dag går DD-loppen på min hemamabana Åby. Klassen på loppen är inte lika bra som vi har sett de senaste dagarna, men jag har hittat en fin DD-spik ändå.

 

DD-1, Stolopp, 2140a:

8 Adriana Chip har fått slita för havren under december och gör nu sin femte start denna månad. Hon avslutade riktigt vasst via open stretch senast efter en lite passiv styrning och visade att formen är på topp. Hon är väldigt startsnabb och trots åttondespåret så lär Bergharn ladda vad som går från start. Jag tror hon kommer till ledning och Bergh lär inte släppa till någon. Jag tror hon blir svårslagen idag och att hon leder runt om. Gasa, Bergh!

Rank: 8-2-1-11-4-10-5-6-9-12-3-7

 

DD-2, Gott Nytt År, 2640a:

9 Thengill avslutade bra senast och mötte då bl.a Seedorf OMF. Thengill fick då en lite tuff inledning men ett fint lopp därefter. Formen är på topp och han har ett vasst slutvarv. Kan trycka dit alla den sista biten. 10 Camilo Boko gick ett starkt slutvarv senast och avgjorde på ett bra sätt över upploppet. Kan få en fin resa igen och är ett givet segerbud. 4 Royal Prince hade en övermäktig uppgift senast och gick vad han kunde. Bättre distans nu, men hur funkar han med skor? Han kan öppna hyggligt och skulle han hitta till ledning kan det hålla hela vägen. 3 Frozen Royalty är bra i grunden men han var riktigt usel senast. Dagens distans passar bra och löper han upp till vad han kan är han ett givet bud.

Rank: 9-10-4-3-6-1-2-8-5-11

 

DD-systemet:

DD-1: 8 Adriana Chip

DD-2: 9 Thengill, 10 Camilo Boko, 4 Royal Prince, 3 Frozen Royalty

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 15.30

 

Lycka till och gott nytt år till er alla!