Ikväll är det hemmaplan för mig men jag väljer att inte åka ut till Åby. Det är många fina lopp som ska köras och på dubbeln får vi se kvällens största favorit komma ut efter paus. Jag kommer gardera honom då han inte lyckats så bra på den långa distansen och formen är ett frågetecken. I avslutningen får vi se ett sprinterlopp för ston där jag tror vi har kvällens bästa spik. Det är dags att sätta en dubbel nu efter några dagar utan flyt. Häng med!

DD-1 (3140m auto)

Vi inleder med Grillnatta Stayern som är ett lopp över den långa distansen. Stor favorit blir Veijo Heiskanen och 4 Lover Face. Han ska vara favorit för kapaciteten har han, men jag tycker han blivit lite för stor favorit då han inte visat något på distansen och har varit borta tre månader. Jag plockar med honom givetvis för skulle Veijo komma till ledningen och får köra i sitt tempo då kan han bli svår att plocka ner. Värsta motbudet är 5 Bar Plombier som jag tror kan ta sig förbi favoriten och då blir han svår att slå, han var inte bra senast på Axevalla men den starten glömmer vi. Jag hoppas att Takter leder runt om. 8 Go Green Pellini är mitt drag i denna avdelningen, han är endast streckad på 2% och det är för lite. Han har kanonform för dagen och gjorde ett bra lopp senast, Får han smyga med i ryggar till sista 4-500 metrarna då kan han bli väldigt äcklig över upploppet. 7 Twin’s Fairytale har skyhög kapacitet i grunden och gör debut för Svend Dyhrberg. Jag tror den långa distansen passar honom och skulle han löpa upp till sitt kunnande då slutar han långt framme. Sista två strecken ger jag 6 Dernier Viking som också gör sin första start efter lite vila men har hög kapacitet och 2 Milliondollar Lux som fått två lopp i kroppen och trivs över distansen.

DD-2 (1609m auto)

I avslutningen får vi se ett Stolopp över sprinterdistans där jag går ut och spikar 5 Elma Lane som var bra senast på Axevalla,  hon har formen på topp och är väldigt startsnabb, jag tror Peter laddar för vad som går och tar sig till ledningen. Det ända jag inte gillar är att sonen Johan ska ändra lite på sin 1 Baschapi In och kan kanske svara ut 5 Elma Lane. Jag tror Peter löser detta och spikar honom.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,4,5,6,7,8

DD-2: 5 Elma Lane (1)

Lycka till! /MLipovac