Special Promise visade att formen satt kvar och In Vain Sund vann bekvämt från ledningen igår. Därmed satt onsdagens DD-tips och oddset blev hyggliga 24 gånger degen. Skönt när man är rätt ute! Torsdagens kvällstävlingar avgörs på Åby och loppen håller hög klass. DD-spiken är en startsnabb dam som ska ha en bra chans från spets.

Åby fyller 80 år i år och det firar man ikväll med en hel del festligheter, bl.a släpper man en jubileumsbok som dock mest inriktar sig från 1980 och framåt. Men en del guldkorn från förr finns säkert också. Men nu är detta inget boktips utan ett DD-tips, så nu fokuserar vi på det vi ska… DD-loppen håller hög klass och långloppet (DD-1) gillar jag skarpt. Jag ser gärna fler såna här lopp under en tävlingsdag! Spiken startar dock i DD-2 och blir nog bara andrahandsfavorit, vilket är tacksamt.

 

DD-1, Mölndalspostens lopp, 2640:

10 Part Nan Angelen hängde med hyggligt bakom Montreal förra onsdagen men han glänste inte precis. Motståndet är dock klart överkomligt för hans del ikväll och felfri tror jag han blir svår att stoppa. Men jag litar inte alls på honom då han dels är ojämn och dels att han kan galoppera när som helst, så jag garderar. 3 Trot Kronos har även han svårt att hålla reda på benen, men när han väl går felfritt är han riktigt bra. Vann på ett bra sätt senast och såg fin ut då. Utmanar om segern felfri. 13 Trovatore kördes lite väl passivt senast men avslutade vasst och formen är det inget fel på. Takter upp är spännande och den här italienske fyraåringen har kapacitet för att fälla alla. 5 Knock Nevis är i bra form och är inte så tokig. Kan få en fin resa här och kan mycket väl blanda sig i segerstriden till slut. 12 Star Of Glory var bara trög och ovillig senast och kan betydligt bättre än så. Han har en vass avslutning och löper han upp till vad han kan är det ingen omöjlighet att han blåser ner alla över upploppet.

Rank: 10-3-13-5-12-2-1-8-4-11-14-7-9-6-15

 

DD-2, Jubileumsbruden, 2140a:

5 Hanna Banker var ute i ett stenhårt V75-lopp senast och precis allt blev fel för henne. Har visat fin form innan dess och ska knappast ha tappat den till nu. Hon är väldigt startsnabb och jag tror hon flyger till ledningen direkt här. Väl där tror jag hon blir väldigt svårstoppad och jag tror hon leder detta runt om. Spik!

Rank: 5-2-1-8-4-7-10-9-6-3-11

 

DD-systemet:

DD-1: 10 Part Nan Angelen, 3 Trot Kronos, 13 Trovatore, 5 Knock Nevis, 12 Star Of Glory

DD-2: 5 Hanna Banker

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp DD kl 20.53

 

Lycka till!