Åby dukar upp för fest i dagarna två och inleder helgen med Pokalkvalen på fredagen. Det här är årets bästa tävlingsdag på Åby enligt mig och det är en sån dag man verkligen längtar till. Sporten ligger i fokus ikväll, men självklart ska jag bjuda på ett DD-tips också. Favoriterna är starka, men jag chansar i det ena loppet med en häst som såg ruskigt fin ut senast.

 

DD-1, 2140a:

6 High Expectation satt fast med rubbet kvar senast och såg ruskigt fin ut. Får Örjan i vagnen ikväll vilket är ett stort plus och han lär köra den mest perfekta vägen fram till mållinjen. Sitter hon inte fast, alternativt att Örjan inte somnar på vägen, så tror jag hon vinner detta och hon är tveklöst kvällens roligaste drag. Chansspikas på DD!

Rank: 6-7-10-9-5-4-1-8-3-2

 

DD-2, 2140a:

6 Heavy Sound vann busenkelt från ledningen i sin årsdebut och såg fin ut. Hästen är väldigt bra men kusken sämre och ska garderas. Blir nog släppt till ledningen här och därifrån säljer han sig dyrt. 5 Fighting Bax har utvecklats enormt under vintern och gör sällan ett dåligt lopp numera. Han har en riktigt vass speed och kan definitivt blanda sig i segerdiskussionen här. 9 Target Kronos vann knappt från spets senast men är bättre bakifrån. Får en fin resa här och är med i striden.

Rank: 6-5-9-10-2-7-1-8-3-4

 

DD-systemet:

DD-1: 6 High Expectation

DD-2: 6 Heavy Sound, 5 Fighting Bax, 9 Target Kronos

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!