Ikväll hämtar vi dubbeln från hemmabanan Åby. Dubbeln ser rolig och intressant ut och jag tror vi kan få ett hyggligt odds. Ska nämna att jag från och med nästa vecka kommer börja bokföra mina dubblar så får vi se hur mycket plus/minus man går om man följer mig. Lättast är att följa mig på twitter (MLipovac). Häng med på kvällens dubbel!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen har Peter Untersteiner en bra uppgift framför sig med 4 Snabba Cash, jag tror chansen att han sitter i ledningen efter några hundra meter är stor och därifrån blir det inte lätt att ta ner honom. Ett litet minus är att han inte var som bäst i årsdebuten och har vilat inför denna start, Peter brukar alltid ställa upp med väl förberedda hästar och jag räknar med att 4 Snabba Cash är det ikväll. Jag vill dubbla honom med 1 Day Sun Dream som har perfekt förutsättningar med bra spår, han är snabb ut från start och kusken kan välja om han vill köra i ledningen eller släppa och få chansen på open stretchen. Han gör alltid bra lopp och ska med på kupongen. 12 Skymaster tror jag kommer få för långt fram till dem jag tror på.

DD-2 (2140m auto)

I den avslutande avdelningen väljer jag att plocka tre bakspårshästar, 9 Stoms Mia som varit fin vid sina segrar men galopperade senast på V86, 11 Ursula Knick som Ulf Stenströmer alltid håller högt, hon var riktigt fin senast när hon klev runt hela fältet från samma läge fast det var kort distans då. Det sista strecket går till 12 Tulle Toulouse som inte heller hade tur i spårlottningen, hon är riktigt stark och håller fin form för dagen, kan runda hela gänget om det stämmer med löpningsförloppet.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,4

DD-2: 9,11,12

Lycka till! /MLipovac