Michelangelo Ås hade som väntat en lugn kväll i ledningen och vann utan problem, men vad gjorde det när jag plockat bort en av favoriterna i första? Jag är ute efter högre odds än 9 gånger, men det har ni säkert förstått vid det här laget. Kvällens tävlingar avgörs på min hemmabana Åby, och DD-loppen ser väldigt intressanta ut. DD-spiken har inte vunnit i Sverige än, men det lär det bli ändring på ikväll.

 

DD-1, Prix de Cagnes-Sur Mer, 1640a:

10 Rumba Jet satt fast med en hel del sparat senast bakom Super Photogenic och såg verkligen fin ut. Hon har fått två lopp i kroppen efter en tids frånvaro och hon lär gå framåt rejält formmässigt. Läget är som det är, men det kan bli en bra resa ändå. Hon har en ruskigt vass avslutning och jag tror hon blåser ner motståndet enkelt till slut.

Rank: 10-3-6-2-8-5-9-1-12-7-4-11

 

DD-2, Prix de Youana, 1640a:

2 Tumble Dryer blandade högt och lågt i sina insatser ifjol, men känslan är att han är rätt bra ändå. Återkommer efter ett kort uppehåll och har en intressant uppgift här. Han är inte jättesnabb bakom bilen men kan hamna bra till ändå och är stark i spurten. Jag tror han är med i segerstriden, men vågar inte spika. 5 Zara Don ramlade ner i fjärde inner kort efter start senast och såg sen aldrig dagens ljus förrän det var för sent. Gick i mål på pigga ben och såg fin ut. Flemming lär köra framåt ganska omgående i hopp om att överta ledningen och det är inte otroligt att han lyckas med det. Ska kunna vara med i segerstriden. 3 Uranie Kyu Bar visade fina egenskaper i Italien förra året, men är svårbedömd då hon inte startat på länge. Hon är lite osäker bakom bilen och det lär bli en lugn start. Visade bra inställning vid segrarna och hon kan avsluta en bra. En rysare om det klaffar!

Rank: 2-5-3-1-8-4-9-6-12-7-10-11

 

DD-systemet:

DD-1: 10 Rumba Jet

DD-2: 2 Tumble dryer, 5 Zara Don, 3 Uranie Kyu Bar

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!