Åby står som värd för kvällens dubbel och vi får se två svårlösta lopp, i inledningen får vi se ett treåringslopp för ston som är väldigt öppet men jag har en rolig tipsetta och i avslutningen får vi se ett till treåringslopp men det är för hingstar och valacker och där hittar jag mitt singelstreck. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

Tipset i inledningen går till 8 Creme De La Creme som är formstark, senast gick hon i ledningen och höll bra men fick se sig besegrad av Tunika. Ikväll är loppet väldigt öppet och jag tror att Anders kommer ladda för vad som går och kanske komma till ledningen och då kan hon leda runt om. Spåret är trist men jag har en bra känsla, ett plus är barfota balansen. 3 April Love D.E gör debut för Veijo Heiskanen och det blir barfota och jänkarvagn direkt. Veijo tror på henne och hon ska räknas tidigt. 11 Angel Rain var ruggig senast när hon tuggade ner ledaren, hade hon haft ett bättre spår idag så hade jag spikat. Hon behöver hjälp med tempot men kan göra jobbet själv om det behövs. 4 Shafina Hanover har inte startat på ett tag och formen kan vara lite svårbedömd men hon har kapacitet att vinna och en ruggig spurt att komma med. 6 Touch Of Elegance hade bakspår i samma lopp som min tipsetta senast och kom aldrig in i matchen. Bättre läge denna gång och med ett smyglopp kan Örjan sätta dit henne. Barfota runt om på henne. Sista strecket går till 5 Love Me Madly som är en bra märr som är bättre än vad raden visar. Med rätt lopp kan hon skrälla.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se en ganska stor favorit, jag går emot favoriten och spikar 10 Dolan Spring. Han har mött riktigt tufft motstånd i dem senaste starterna och går ner i klass nu tycker jag. Visst den stora favoriten är bra men jag tror att han inte får bestämma hur han vill i ledningen och då kommer 10 Dolan Spring in i matchen. Senast fick han fritt sista 150 och spurtade riktigt vasst men hann inte fram, han hade en del krafter kvar. Jag tror att det blir lite körning i början som sagt och då kommer Peter och 10 Dolan Spring farandes i spåren och vinner!

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,5,6,8,11

DD-2: 10 Dolan Spring

Lycka till! /MLipovac