Love Lini kördes fram tidigt i dödens, precis vad jag hoppades på, men höll inte hela vägen och blev till slut bara fyra. Kvällens DD-omgång avgörs på min hemmabana Åby och det ser ut som att det ska bli helt ok väder under dagen. Därmed lär banan vara fin och vi slipper se en lervälling som på Solvalla igår. Spiken går både från spets och bakifrån, och blir svårslagen ikväll.

 

DD-1, 1640a:

1 Alchemilla Rich blev lite väl het i ledningen senast och drog i ett stenhårt tempo. Orken tog slut med 100 meter kvar men hon gjorde ändå en bra insats. Spetsläge igen ikväll då hon är sylvass från start, men kanske att man släpper ledningen ikväll med tanke på senaste loppet? Ingen fara på taket i så fall, då det ju finns två lediga innerspår över upploppet på Åby. Jag tror hon vinner detta, antingen från ledningen eller om hon speedar ner de via open stretch till slut, och hamrar in spiken här!

Rank: 1-4-9-6-3-5-10-7-8-2

 

DD-2, 1640a:

12 Roses Glory gör en riktigt spännande debut för Veijo Heiskanen. Kapacitetsmässigt är hon klart bästa hästen i loppet, men då gäller det att hon fått ordning på benen och håller sig i trav hela vägen. Veijo brukar ha bra tränat och det kan bli vinst direkt. 7 Undimede har inte heller startat på ett tag, men är även hon riktigt bra när hon är på topp. Flemming brukar inte komma till Åby bara för att åka med och Undimede ska räknas tidigt här. 10 L.Dees Maggiesbest gjorde ett riktigt bra lopp senast, dels i dödens första varvet, dels i andra ytter från 1100 kvar och in. Avslutade rappt och var nära i mål. Tufft för en treåring mot äldre såklart, men spurtar hon lika vasst ikväll är hon med i striden. 6 Blackmagicwoman Ås är i hygglig form och efter strykningarna kan hon ha lite chans ikväll. Får en fin resa och kan avsluta vasst.

Rank: 12-7-10-6-2-9-4-8

 

DD-systemet:

DD-1: 1 Alchemilla Rich

DD-2: 12 Roses Glory, 7 Undimede, 10 L.Dees Maggiesbest, 6 Blackmagicwoman Ås

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!