Hemmaplan för mig ikväll när V64 och DD går på Åby. Omgången ser  spelvärd ut och kryddas med en fin jackpot. Dubbla open strech har vi på Åby och det kan ”ställa” till med roliga skrällar. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I den inledande avdelningen får vi se ett lopp över kort distans där ledningen är mycket värd, jag tror det står mellan 1 Neptunus Face och 5 Lass Star North som båda siktar på att komma dit först. Fördel 5 Lass North Star då jag tror han är kvickare ut, senast tog han ledningen från innerspåret på Åmål men galopperade efter 200 meter. Jag tror han är rejäl när han fungerar och kommer göra bra ifrån sig från ledningen men tror däremot att om han blir snuvad på inledningen är han chanslös. 1 Neptunus Face har spetsat från innerspåret förr och kan Kolgjini få honom till ledningen då tror jag chansen att leda runt om är stor. Tror att rygg ledaren kan vara en bra position då han kan spurta på open stretchen på upploppet. Vill plocka med några till om dem skulle köra sönder varandra och då tror jag 3 Robin Hood Bi som är van att möta tuffare motståndare kan få loppet, Takter upp är ett plus. 7 Quantum Gliding gynnas om det blir körning då hon besitter en enorm spurt, var riktigt vass senast. 4 Regina Degli Dei kan öppna hyggligt och få en bra position, hon är inte rädd för att göra jobbet själv en bit och kan överraska här. Sista strecket går till 8 Super Bull som galopperat bort sig i sina två senaste starter. Han har bra kapcitet och kan Christoffer komma ner i en bra positon då kan det smälla här. Jag gillar kombon Eriksson – Riordan och vill varna för 8 Super Bull.

DD-2 (2640m volt)

I avslutningen går jag ut och singelstreckar 1 Light Brodde. Detta är en distansstark herre som tål att springa ett högt tempo i ledningen. Jag tror han kommer ta ledningen ganska enkelt då han gjort det förut i volt från bricka ett och sen är det bara att njuta och se när han vinner. Ni som garderar ska se upp med Flemming hästar speciellt 10 Alamo Boko som varit ute i betydligt tuffare lopp.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3,4,5,7,8

DD-2: 1 Light Brodde

Lycka till! /MLipovac