Ikväll står Åby som värd för dubbeln, vi får se två bra lopp men hade gärna velat se storfavoriten i DD-1, Veijo har valt att stryka sin häst och det tror jag är en ”strejk” mot Åby.Det har varit mycket snack om Åby idag för man har gått ut och sagt att det är barfotaförbud p.g.a omlagd bana. Veijo sa i en intervju att han inte kan fatta det då banan är jätte fin. Många hästar som är beroende av barfota men jag ska förösöka sätta DD trots barfotaförbud. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

I inledningen får vi se ett snabblopp där min tips går till 6 Angelo Am. Han satt fast med krafter kvar senast på V75 och har rejält med rutin från lördagarna. Jag tror att 2 Elmer Gold och 3 Paduca Dream kommer göra upp om ledningen till en början och sen kanske 6 Angelo Am kanske t o m får ta över. Då tror jag på väldigt bra chans. Han kan vinna från andra positioner också. Vill ändå plocka med 11 Flex Lane som varit grym i sina senaste starter. Han var borta senast men jag tror han form är bra fortfarande. Han kan svepa hela fältet på en långsida om han är på humör. För er som garderar med fler vill jag rekommendera att plocka med 3 Paduca Dream.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett stolopp där tre hästar sticker ut. Mitt tips går till 4 Global Ride trots att hon aldrig gått med skor i Sverige. Jag tror 1 Temptation S.H tar ledningen men släpper till tipsettan. Hon går bra från ledningen, får hon dämpa en bit räcker hon långt. 1 Temptation S.H tror jag kan bli riktigt farlig på stretchen, har visat form och kan blåsa ner hela gänget. Sista strecket ger jag favoriten 7 Morgana Bi som gör debut för formtoppade Peter Untersteiner. Hon besitter stor fart men har inte fått till det på sistonde. Vi vet att hästarna som kommer till Peter får en kick och jag skulle inte bli förvånad om hon blåsa ner hela gänget.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6,11 (3)

DD-2: 1,4,7 (6)

Lycka till! /MLipovac