Åby står som värd för kvällens dubbel och vi får se två bra lopp. I DD-1 låser jag på dem två mest betrodda men tror favoriten vinner om han går iväg felfri medans DD-2 är en lite mer öppen historia. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

Inledningen bjuder på ett bra lopp där jag tror favoriten 3 Robin Hood Bi har en bra chans att leda detta runt om. Han är bästa hästen i fältet men har ett problem och det är att han väljer att galoppera väldigt ofta. Tror han gått framåt med två lopp i kroppen och går han som sagt felfri då blir han svår att slå. Jag plockar med 1 Je T’Aime Winner som jag ser som det värsta motbudet till favoriten. Skulle favoriten göra bort sig så kommer Untersteiner att ta hand om ledningen och då blir han hästen att slå. Ska nämna att om favoriten tar ledningen så kan 1 Je T’Aime Winner vinna ändå för han kan utnyttja open stretchen. Tror att man klara sig långt på dom två.

DD-2 (2640m volt)

I avslutningen får vi se en till favorit som galopperat bort en del pengar och det är 1 Guvernör Sund. Felfri tror jag han har toppchans att antingen leda runt om eller få en smygresa i ryggen på ledaren och spurta ner dom via open stretchen, given på kupongen. 2 King Zeus var mycket fin senast när han var ute på samma distans och tog ledningen enkelt, ledde hela vägen och fick dela segern med Mockingbird Face. Prickar Micke starten idag igen så tror jag han har en bra chans att få vara ensam segrare. Tar också med en skräll och det är 6 Oldwildwest som egentligen är en sprinter men jag tror att distansen kan passa honom och med ett litet fält så kommer han få en bra resa, passa honom.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3

DD-2: 1,2,6

Lycka till! /MLipovac