Ikväll är det hemmaplan för mig för vi ska till Åby där dubbeln ska köras. Två intressanta lopp som inte är lätta och lösa. Jag garderar i båda loppen men tror att favoriten i första dubbel avdelningen har bra chans efter tre raka segrar, garderar han ändå då jag tycker den danska gästen är bortglömd. I avslutningen får vi se ett stolopp som ser väldigt öppet ut. Häng med och ta del av tipsen!

DD-1 (3140m auto)

I inledningen får vi se ett stayerlopp där 5 Leader Tom blir favorit, det tycker jag han skall vara då kan presterat på topp och tagit tre raka segrar. Han är både stark och snabb och tål vilket upplägg som helst. Han kan välja att köra i ledningen eller släppa, han får chansen på open stretchen och då är det inte många som orkar stå emot. För er som spelar mindre DD kuponger rekommenderar jag att spika honom. Jag tar också med 9 More Than Enough som satt fast med krafter kvar senast i Norge, hans form är bättre än vad raden visar och Jeppe Juel låter optimistisk. Tre varv tror jag bara är bra för hästen, får han följa med i ryggar så har han en tung avslutning.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett stolopp över medeldistans som är väldigt öppet. Tipset går till 2 Georgie Mae som gör debut för Lars I Nilsson, från stallet låter det uppåt och träningsrapportera är goda. Hon är väldigt startsnabb och har en bra chans att leda detta runt om. Det ända minuset är distansen, hon är som alla amerikaner bättre på kort distans men hon ska räknas här. Plockar också med båda Flemming Jensens hästar 3 Hairspray och 5 Spik Party. Den förstnämnde vann från dödens senast och har fin form, hon är inte speciellt snabb ut men har ett bra läge. 5 Spik Party har Flemming valt att köra och det tyder på att han tror mer på henne. Hon har två segarar på svensk mark på fyra starter och har inte varit sämre än fyra, det är bra. Inte så snabb ut men hittar Flemming ner i slägläge och det blir lite tempo där fram så kommer hennes avslutning att bita bra.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5,9

DD-2: 2,3,5

Lycka till! /MLipovac