Ikväll är det hemmaplan då dubbeln går på Åby. Omgången ser intressant ut och jag tror att dem mest betrodda i loppen har bra chanser. Glöm inte att det är dubbla open stretch på Åby. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett mycket fint fyraåringslopp. Tipset går till Björn Goop och 6 Don Incantatore, han har varit bra på slutet och verkar bli bättre och bättre ju mer han går. Senast var han väldigt bra från ledningen och jag är inne på att Björn tar sig till ledningen ikväll och då blir han svår att knäcka. Stenströmer är väldigt nöjd och låter uppåt inför loppet. Den danska gästen 3 Walt Disney har varit riktigt bra i två lopp i Danmark från dödens, han verkar vara rejäl och jag vågar inte spela utan honom på kupongen. Peter Jensen brukar alltid ha starka och rejäla hästar med sig till Åby. Sista strecket ger jag Flemming Jensen och 10 Wham Bam Bom som varit riktigt bra i dem senaste starterna, han har tre segrar på fyra starter hittills och måste räknas om det skulle bli hårt tempo där fram, då kommer han gå riktigt starkt sista varvet.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi ett svårlöst lopp som jag väljer att låsa på en duo. Tipset går till 4 Heart Jack som jag tror har en bra uppgift framför sig, han har gjort sina bästa lopp i ledningen och med ett bra utgångsläge tror jag han sitter i ledningen omgående. Distansen passar honom också och med en jänkarvagn för första gången så kan det bli riktigt bra. Var länge inne på att singla honom men vågar inte göra det för 7 Network Broline är en bättre häst i grunden, han har gått på V75 och gjort det bra, problemet med honom är att han ibland inte sköter sig. Ska nämna att han senast vann mot just 4 Heart Jack, då hade han bakspår. Han kan öppna bra om man vill och skulle det krångla för tipsettan då tror jag 7 Network Broline kan sitta i ledningen. Känner mig säker med dem två.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,6,10

DD-2: 4,7

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Don Incantatore

DD-2: 4 Heart Jack

Lycka till! /MLipovac