Ikväll ska vi till Åby i Göteborg där dagens dubbel ska avgöras. Omgången tycker jag håller bra klass och jag hoppas att vi får ett bra odds ikväll. Finns ganska stor chans att favoriterna vinner men jag försöker att fälla dem. Spelar också en rak DD där jag spelar med favoriterna. Häng med!

DD-1

DD-inledningen bjuder på ett bra lopp där tipsettan heter 6 Alamo Boko. Han imponerade näst senast på Åby när han från åttonde spåret tuggade ner motståndarna. Senast såg han fin ut men kunde inte göra så mycket mot Lover Face. Idag finns det ingen Lover Face i loppet och jag tror chansen är god. Flemming Jensens andra häst 7 Huge Star har tagit två segrar på dem tre senaste, han spurtar riktigt vasst och kan Ingves få en bra rygg att gå i då tror jag han fäller många till slut. 1 Pelikan Trio spurtade bra senast och kom trea, hon har fått ett passande utgångsläge och jag tror att Peter kan få rygg ledare och då blir hon vass på open stretchen. Sista strecket går till 4 Nabab Di Poggio som kan öppna bra bakom bilen, jag tror han kommer till ledningen och där har han visat att han går bra. Senast hade han ingen chans när han mötte Frozen och det är förståligt, han ska med då han alltid går bra.

DD-2

I DD-avslutningen får vi ett lopp över 2640 meter där favoriten 10 Ålands Vikingen står tjugo meter bakom startande. Jag var inne på att singla honom då han visat att han trivs bra på Åby och vunnit sina fyra senaste lopp. Garderar honom enbart för att han visat att han inte går att lita på till hundra procent, men får han aktionen och stämma så tror jag han vinner detta. Den jag dubblar med är 1 Sweet Commander som får Peter Untersteiner i sulkyn, han gillar lång distans och har bra form. Utgångsläget är perfekt och träffar Peter rätt som han brukar då tror jag 1 Sweet Commander leder loppet länge, kanske hela vägen?

DD-förslag: 8 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,4,6,7

DD-2: 1,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Alamo Boko

DD-2: 10 Ålands Vikingen

Lycka till! /MLipovac