Abaz America orsakade en omstart och fick tas upp i starten för att inte orsaka en till. Missade därmed spets och då var han rökt. Sen var det väl tjänstefel att inte plocka med Goop i andra dessutom. Jag vet inte om det är otur, eller bristande kunskap, men de senaste dagarna har det varit så att vinnarna har rankats precis efter de som jag tagit med på systemen. Sånt är hopplöst jobbigt såklart, men jag ger aldrig upp! Torsdagens DD-omgång avgörs på Åby, men spiken hör hemma på Jägersro…

 

DD-1, 2140:

Treåringslopp där de mest rutinerade står med 20 meters tillägg. Jag tror att rutinen tar ut sin rätt här och att loppet står mellan de på tillägg. Tipsettan går till 11 Mellby Duke som är obesegrad felfri. Möter tuffare motstånd nu, men ska ändå ses med en bra chans. 10 Gambino Degato har varit ute på V75 och skaffat sig rutin den vägen. Han är inte helt att lita på, men har en jäkla spurt att tillgå och han kan blåsa ner alla till slut. 12 Carro’s Gift har också inlett karriären bra och visat bra kunnande. Kan få en fin resa här och Goop vinner ju ”med allt”. Sista strecket går till kapable men tröge 14 Angle Of Attack som inte fått till det på slutet. Möter lite enklare motstånd nu än tidigare och kan dra nytta av det. Dessutom vill nog Bergh visa upp sig på nya hemmabanan.

Rank: 11-10-12-14-6-4-1-8-7-3-9-13-2

 

DD-2, 2140a:

7 Navy Face gick starkt sista 500 senast och var målfotoslagen som trea. Visade att formen håller i sig och motståndet här ser faktiskt lite lättare ut. Kan öppna hyggligt och hittar Niklas bara ner i ett bra läge från start så tror jag han kör över de andra sista halvvarvet. Jag tror hårt på hästen och spikar på allt ikväll!

Rank: 7-12-1-3-5-2-8-10-11-4-9

 

DD-systemet:

DD-1: 11 Mellby Duke, 10 Gambino Degato, 12 Carro’s Gift, 14 Angle Of Attack

DD-2: 7 Navy Face

4 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!